Αυτό είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023 από το ΤΙΜΕ

Η Αμερικανίδα ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για φέτος από το περιοδικό Time.

Αυτό είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023 από το ΤΙΜΕ

Η σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ κυριάρχησε φέτος στην ποπ κουλτούρα και το περιοδικό Time την ανακήρυξε σε πρόσωπο της χρονιάς στο επετειακό του τεύχος.

«Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Σουίφτ το 2023 είναι απροσμέτρητο (…) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες», δήλωσε ο διευθυντής του Time Σαμ Τζέικομπς.

Η δισκογραφία της εκτείνεται σε διάφορα είδη και η σύνθεση των τραγουδιών της —συχνά εμπνευσμένη από την προσωπική της ζωή— έχει λάβει κριτικούς επαίνους και ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Γεννημένη στο West Reading της Πενσυλβάνια, η Σουίφτ μετακόμισε στο Νάσβιλ σε ηλικία 14 ετών για να γίνει καλλιτέχνης της κάντρι. Υπέγραψε συμφωνία σύνθεσης τραγουδιών με τη Sony/ATV Music Publishing το 2004 και ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με την Big Machine Records το 2005.

Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της το 2006 την έκανε την πρώτη τραγουδίστρια της κάντρι που έγραψε ή συνέγραψε εξολοκλήρου ένα άλμπουμ που έχει πιστοποιηθεί ως πλατινένιο στις ΗΠΑ.

Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει συνολικά 10 άλμπουμ, έχει υπάρξει πολλές φορές υποψήφια για βραβεία και έχει φωτογραφηθεί για πολλά περιοδικά μόδας και ομορφιάς.

Μάλιστα, η Τέιλορ έχει δουλέψει και ως ηθοποιός συμμετέχοντας σε σειρές όπως το CSI: Las Vegas, αλλά και σε ταινίες όπως το Valentine's Day και το Hannah Montana: The Movie, όπου πρωταγωνιστούσε η Μάιλι Σάιρους, με την οποία για αρκετά χρόνια διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Η περιουσία της υπολογίζεται πάνω από 320.000.000$.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Wikipedia

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v