Πίσω από το Χίλτον για βρώμικο, ποτάρες και «κρυμμένα στέκια»

Ο δρόμος μας έφερε στις γειτονιές της Μιχαλακοπούλου και το μόνο σίγουρο είναι πως εδώ γύρω θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Πίσω από το Χίλτον για βρώμικο, ποτάρες και «κρυμμένα στέκια»

Τώρα τελευταία είναι πιθανό να έχει υποπέσει στην αντίληψή σου, πως στην ευρύτερη περιοχή πίσω από το Χίλτον, που απλώνεται σε όλες τις γειτονιές που διασταυρώνονται με την οδό Μιχαλακοπούλου, επικρατεί ένας αναβρασμός. Βλέπεις, εκεί γύρω είναι η φάση πλέον, καθώς στα δρομάκια και τα στενά της περιοχής θα συναντήσεις πολλές αφορμές που σε καλούν να βγεις από το σπίτι σου και να το ζήσεις αληθινά. Εμείς –άλλο που δεν θέλαμε- περπατήσαμε όλη την περιοχή ξεδιαλέγοντας τα καλύτερα spots για βρώμικο, ποτάρες, αλλά και «διαμαντάκια» που κακώς διαφεύγαν της προσοχής σου τόσο καιρό.

Η πατροπαράδοτη στάση για βρώμικο

Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου

Μιχαλακοπούλου 40, Αθήνα, τηλ: 21 0722 9129

Σταθερή αξία για τους ξενύχτηδες του κέντρου, η καντίνα της Μιχαλακοπούλου με τις ευγενέστατες κυρίες σερβίρει, μεταξύ άλλων, κολασμένο σάντουιτς με σούπερ σάλτσα δική τους, πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα, αλλά και τις ξακουστές αυτές μπουκίτσες κοτόπουλου σε μερίδα, λουσμένες με λαχταριστή σάλτσα και ένα βουνό προκάτ πατάτες.

Αν έχεις φάει ξέρεις πως ένα ζεστό ψωμάκι με δύο ψητά λουκάνικα χωριάτικα ή δύο βραστά λουκάνικα Φρανκφούρτης, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι μαγειρεμένο, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα τον γιατρό της πείνας κάνει πέρα.

Ζήτησε κανείς ποτάρες;

Lot51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα, τηλ. 6937337066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LOT 51 🏝 (@lot.51)

Το μαγαζί που έβαλε στον χάρτη της εξόδου στην πόλη την Πλατεία Βραζιλίας το 2018, παραμένει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας. Εξωτικό, αλλά και urban, το LOT51 μαζεύει εναλλακτικό αλλά και μέηνστρημ κόσμο, παίζει ωραίες afro-funk μουσικές και αποτελεί στέκι για specialty καφέδες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€.

Red Lion

Νηριήδων 16, Ιλίσια τηλ.: 21 0722 8149

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by RedLionPub_Athens (@redlionpub_athens)

Θα στα πούμε νέτα, σκέτα και παμπίσια γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά όταν μιλάμε για την πρώτη και παλαιότερη παμπ που άνοιξε εν ελλάδι, με την ιστορία της να ξεκινά το 1971. Με περισσότερα από 50 χρόνια στην πλάτη το Red Lion είναι η απόλυτη επιλογή για να ξεφαντώσεις σαν σωστός Ιρλανδός. H μουσική από τα ηχεία πάντα ροκ, σε ένταση ώστε να την ακούς αλλά και να συζητάς χωρίς να φωνάζεις, ενώ από τη μπάρα του θα παραγγείλεις στον γιο του ιδιοκτήτη, Δημήτρη, αρκετές μπίρες σε βαρέλι, και σε μπουκάλι, από εγχώριες και διεθνείς ζυθοποιίες. Α, και μη ξεχάσεις να ρίξεις και ένα γύρο darts για να τους αποδείξεις πόσα βελάκια πιάνει ο στόχος (pun intended) για να μάθουν.

Junior does Wine

Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, τηλ: 2107222883

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Junior (@juniordoeswine)

Τι ποτάρες, τι κρασάρες εμείς φυσικά δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε εδώ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Junior Does Wine, ένα εκ των πλέον αξιαγάπητων wine bars της πόλης.

Η κάβα του, δια χειρός της σομελιέ Βασιλικής Γαλάνη περιλαμβάνει περί τις 60 ετικέτες σε φιάλη και 15 σε ποτήρι, από μικρούς εγχώριους παραγωγούς, και διατίθενται και για take away. Στο μενού θα βρεις και τα απαραίτητα νόστιμα συνοδευτικά, όπως μπρουσκέτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, τα οποία θα απολαύσεις με το κρασί σου στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο όταν ο καιρός το επιτρέπει ή αλλιώς στο χουχουλιάρικο εσωτερικό του και δη στο παταράκι του. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€.

RedSea

Ποταμιάνου 23, Ιλίσσια

Μαγαζιά που παίζουν ρέγκε στην Αθήνα δεν υπάρχουν πολλά για αυτό όλοι οι πιστοί προσέρχονται στον ναό του Red Sea στα Ιλίσσια και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς. Το Red Sea μαζεύει όλες τις underground κοινότητες της πόλης, που έρχονται για να ακούσουν μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα της ρέγκε (dancehall, dub, roots, rub-a-dub και δε συμμαζεύεται) και, άκουσον άκουσον, να χορέψουν. Και ναι, εδώ θα χορέψεις κι εσύ. Το απλό ξεκινά από τα 7€.

Αναζητώντας το επόμενο στέκι σου

Καφενείο ο Άγιος

Αγίου Θωμά 7, Αθήνα, τηλ.: 21 5560 0320

Εξ’ όψεως αυτός ο παραδοσιακός καφενές, μοιάζει με εκείνα τα λαϊκά στέκια που συνηθίζουν να γεμίζουν με την παρουσία τους τα τιμημένα μας παππούδια. Μέσα ο χώρος που μοσχοβολά μυρωδιές από τηγάνια και κατσαρόλες φέρνει σε αντικερί παλιότερων ετών. Όσο εσύ χαζεύεις τα καλούδια στο εσωτερικό του, τόσο τα ελεύθερα τραπεζάκια εξαφανίζονται από μπροστά σου. Ο λαός θέλει κι άλλο ντάκο, κι άλλο διαλεχτό κεμπάπ κι άλλο μοσχομυριστό λουκάνικο κι εμείς δεν πρόκειται να του χαλάσουμε χατίρι με την παραγγελία μας. Mην ξεχάσεις τις υπέροχες πατάτες με πάπρικα και κακουλέ. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ κατ’ άτομο.

Tsiftis

Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια, τηλ: 210 7754246

Αν ακούσεις για έναν Τσίφτη που έχει κάνει στέκι του ένα γαστροκουτούκι στα Ιλίσσια, μην προσπεράσεις βιαστικά. Αντίθετα ακολούθησε τον λαό που συρρέει καθημερινά προς τα εκεί για να απολαύσει τις ψαγμένες νοστιμιές του καταλόγου.

Ντιζαϊνάτες καρεκλίτσες βγαίνουν έξω στον πεζόδρομο της Σεβαστείας και στα τραπεζάκια που στήθηκαν προσγειώνονται πιάτα comfort γεύσεων, μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, με βάση εποχικές πρώτες ύλες.

Tα προϊόντα και τα πιάτα αλλάζουν συνεχώς έτσι ώστε να συνυπάρχουν ψαγμένες γεύσεις που θα προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία στον ουρανίσκο σου. Για πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού με κρασί υπολόγισε περί τα 30-35€ κατ’ άτομο.

Bulacan halo halo

Μιχαλακοπούλου 105, τηλ.:21 5560 1678

Έθνικ εστιατόρια υπάρχουν πολλά ευτυχώς στην πρωτεύουσα μα όπως και να το κάνουμε ένα αυθεντικό φιλιππινέζικο το χρειαζόμασταν. Για αυτόν τον λόγο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι μιας και στη γειτονιά της Μιχαλακοπούλου, ήρθε και προστέθηκε ακόμη μια νόστιμη αφορμή για επίσκεψη. Αυθεντική μαμαδίσια φιλιππινέζικη κουζίνα στα καλύτερα της με πολύ οικονομικές τιμές. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου τα cheese wonton, τo Letchon kawali (τηγανητή χοιρινή πανσέτα) τα  Lumpiang Shanghai(τηγανητός χοιρινός κιμάς, τυλιγμένος σε ρολό αυγού) το Dinuguan (αλμυρό στιφάδο με ψιλοκομμένη καρδιά χοίρου, σάλτσα από αίμα χοίρου, σκόρδο και chili) και το Daing (ψάρι τηγανητό μαριναρισμένο σε ξύδι και μπαχαρικά). Κάθε Κυριακή στήνουν και μπουφέ με πιο σπάνιες συνταγές. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 15-17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v