Στο Hard Rock Cafe η απόλαυση ξεκινά από τους τοίχους και τελειώνει στο πιάτο

Μουσικόφιλοι και μπεργκερολάγνοι συναντιόμαστε στο Hard Rock Cafe και δοκιμάζουμε χορταστικά καλούδια ενώ τα ηχεία του μας καλούν να ροκεντρολάρουμε μέχρι τέλους.

Στο Hard Rock Cafe η απόλαυση ξεκινά από τους τοίχους και τελειώνει στο πιάτο

Καλά τα ποτάκια, κι ακόμη καλύτερα τα κοκτεϊλάκια αν μας ρωτάς, ενώ όποτε ανοίγει η κουβέντα για καλό φαγητό τα αυτάκια μας οριζοντιώνονται μας και πάρουμε καμία κρυφή πληροφορία που δεν γνωρίζαμε και φάμε καμία μπουκίτσα από κάποια λουκούλλεια λιχουδιά. Όλα αυτά όμως γίνονται διαολεμένα καλύτερα όταν συμβαίνουν συνοδεία μουσικών που αγαπάμε ιδιαίτερα και για αυτό δεν σηκώνουμε κουβέντα. Όταν μάλιστα οι μουσικές ροκάρουν και τα ηχεία δυναμώνουν τότε ο σβέρκος πρώτα κι έπειτα το κορμάκι, ανταποκρίνεται άμεσα κι είναι λες κι έχουμε πιάσει κάγκελο μπροστά από τη σκηνή ροκ συναυλίας. Λίγο πολύ αυτά συμβαίνουν καθημερινά στο Hard Rock Cafe που σε προσκαλεί για ατελείωτες ποτοποσίες, χορταστικά κρεατοτσιμπούσια και πολύωρο χαζολόγημα στα αμέτρητα ροκ memorabilia που κοσμούν τους τοίχους του.

Το Hard Rock Cafe Athens  βρίσκεται στο ιστορικό κομμάτι της πόλης της Αθήνας, μόνο λίγα λεπτά απόσταση από την Ακρόπολη. Αποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις κλασσικές Αμερικάνικες γεύσεις, μετά από τη βόλτα σου στο κέντρο της Αθήνας, γιατί ποτέ δεν είναι κακό να νιώσεις και λίγο τουρίστας στην πόλη σου.

Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, στο Μοναστηράκι, το μπαρ του Hard Rock Cafe Athens προσφέρει όλη την ημέρα, ροφήματα, χυμούς, ποτά και, κυρίως, τα μοναδικά βραβευμένα Hard Rock κοκτέιλ μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα Hurricanes και οι Μargaritas και μη αλκοολούχες προτάσεις (Alternative Rock), όλα σερβιρισμένα στα συλλεκτικά – αναμνηστικά ποτήρια του Hard Rock. Μια που αναφερθήκαμε σε συλλεκτικά, καλό είναι να κάνεις μια περασιά από όλους τους τοίχους του Hard Rock αφού εκεί εκτίθενται αυθεντικά memorabilia από διάσημους ροκ σταρ. Kιθάρες, στολές, γιλέκα, ρούχα, φορέματα χρυσοί ή πλατινένιοι δίσκοι, χειρόγραφα, ελαιογραφίες γυαλιά κι αμέτρητα ακόμη αξεσουάρ μετατρέπουν τον χώρο σε ένα απόλυτο ροκ εντ ρολ μουσείο που φέρει τις βαριές υπογραφές του Jimi Hendrix, του Bruce Springsteen, του Elton John, των Κansas, των Motley Crue, των Kiss, των Slayer, των Coldplay, τηςKaty Perry, της Janis Joplin κι αμέτρητων άλλων ροκ σταρ που σημάδεψαν με τα τραγούδια τους τις ζωές μας.

Kάπως έτσι λοιπόν είπαμε κι εμείς να πιούμε στην υγειά τους ένα Hurricane (την κλασική κοκτεϊλάρα της Νέας Ορλεάνης από το 194 με Bacardi Superior Rum, μια μίξη πορτοκαλιού, μάνγκο, ανανά και γρεναδίνης, τελειωμένο με Captain Morgan Dark και Amaretto) κι ένα Smoked Old Fashioned (μια καπνιστή εκδοχή ενός Vintage κοκτέιλ από τo 1800 με Bulleit Bourbon, σπιτικό σιρόπι μαύρης ζάχαρης, bitters από κεράσι κι ένα κερασάκι για γαρνιτούρα).

Eπειδή ωστόσο νηστικό αρκούδι δεν κάνει δεύτερα φωνητικά στις τραγουδάρες που παίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί, είπαμε να φάμε και το κατιτίς μας, ξεκινώντας με μια μεριδάρα boneless wings (τραγανά μπούτια κοτόπουλου σερβιρισμένα με σπιτική BBQ Sauce, σέλερι sticks και sauce μπλε τυριού)  και μια steak salad (ψητή μπριζόλα 227 γρ. πάνω σε μία στρώση μείγματος, λαχανικών, vinaigrette μπλε τυριού, κόκκινα κρεμμύδια pickled, κόκκινες πιπεριές, κομματάκια μπλε τυριού, ζουμερές ντομάτες και για την κορυφή, τραγανές τηγανητές λωρίδες κρεμμυδιού).

Στη συνέχεια του δώσαμε και κατάλαβε με ένα Smokehouse BBQ combo ( με baby back ribs, κοτόπουλο και τρυφερά καπνιστά κομμάτια χοιρινού) κι ένα «Messi chicken sandwich» φτιαγμένο με το δικό του Μιλανέζικο στιλ και εμπνευσμένο από την παιδική του ηλικία του Lionel Messi γιατί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη ξέρει κι οφείλουμε να τον εμπιστευόμαστε. Mιλάμε για λαχταριστό ψωμάκι brioche με 2 μπιφτέκια μοσχαρίσια, μαρούλι, ντομάτα, προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια, chorizo και spicy smoky sauce. Στο τέλος για να γλυκαθούμε ακολουθήσαμε το american way καταβροχθίζοντας ένα παραδοσιακό Apple Cobbler με ζεστά χρυσοψημένα κομμάτια μήλου Granny Smith, παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας.

*Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία μπύρας υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v