Oι καντίνες της καρδιάς μας

Κάναμε μια «βρώμικη» βόλτα στα πέριξ της πρωτεύουσας κι αράξαμε στις πιο διαολεμένα νόστιμες καντίνες αυτής της πόλης.

Oι καντίνες της καρδιάς μας

Kαλά τα ταβερνάκια και τα μεζεδοπωλεία- δεν λέμε, κι ακόμη καλύτερα τα σουβλατζίδικα και τα ουζερί που (ευτυχώς) έχουν κάνει κατάληψη στις αθηναϊκές γειτονιές. Υπέροχα επίσης τα γκουρμέ εστιατόρια και η έθνικ κουζίνα η οποία κατακτά την πρωτεύουσα, όμως δεν θα ντραπούμε να σου εξομολογηθούμε ότι σαν το βρώμικο δεν έχει, αφού στις καντίνες της καρδιάς μας είναι η θέα. Αν ένιωσες ένα σκίρτημα στην καρδούλα ενόσω διάβαζες την παραπάνω πρόταση, τότε καλώς θα σε δεχθούμε στη «βρώμικη» βόλτα που οργανώσαμε με απόλυτο προορισμό τα πιο νόστιμα τροχήλατα της πόλης.

Al Cantino

Ερυθραίας 2, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 1405 9099

Το Αl Cantino συχνάζει στα βόρεια κι έχει έναν και μόνο στόχο. Να γεμίσει τα στομάχια των βόρειων ξενύχτηδων με εκλεκτά εδέσματα σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο. Εδώ ξεχωρίζει το υπέροχο σάντουιτς με ψωμάκι – αφρό, και γέμιση της αρεσκείας σας: από καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, μέχρι μπιφτέκι μοσχαρίσιο, λουκάνικο χωριάτικο και κοτομπουκιές. Τυροκαυτερή, πατάτες τηγανιτές, ντοματούλα, κρεμμυδάκι και κετσαπομούσταρδο συμπληρώνουν την εικόνα, ενώ το μενού περιλαμβάνει και νοστιμότατα μπέργκερ και χοτ ντογκ, αλλά και ένα πεντανόστιμο pulled-pork σάντουιτς.

Ο Αλέκος

Μαρίνου Αντύπα 47, Νέο Ηράκλειο τηλ.: 21 0282 4331

Παραμένουμε στα βόρεια και κινούμαστε προς Νέο Ηράκλειο μεριά για να συναντήσουμε τη θρυλική καντίνα του Αλέκου που ίσως μάλλον έχεις ακούσει ειδικεύεται στη «βρώμικη» τέχνη του σάντουιτς. Δύσκολα θα βρεθείς στον Αλέκο και δεν θα δεις ουρές κόσμου να ρουθουνίζουν τις μοσχομυρωδιές που βγαίνουν από τη σχάρα του. Το υπερχορταστικό σάντουιτς του Αλέκου κοστίζει 6,5€ και βάζει δύσκολα σε κάθε μερακλή, που νομίζει ότι μπορεί να το καταβροχθίσει, χωρίς πολλά ζόρια.

Ο Μητσάρας

Επί της Αγίου Δημητρίου, Πειραιάς

Στα νοητά σύνορα Δραπετσώνας- Πειραιά, υπάρχει που λες μια μερακλήδικη γειτονιά που αράζει ο Καράμπαμπας, ο Αβραάμ κι ο Πολύβιος μαθαίνοντας την τέχνη του παραδοσιακού σουβλακίου και του κεμπάπ στους αλλόθρησκους. Λίγα μέτρα μακριά τους, θα βρεις παρκαρισμένη την καντίνα του Μητσάρα με λιγοστά τραπεζάκια και καρεκλίτσες να περιμένουν συνήθως τους ξενύχτηδες της περιοχής για μια γευστική δοκιμή που θα θυμούνται για καιρό. Στις επιλογές θα βρεις όλα τα κλασικά κρεατικά (πανσέτα, καλακάμι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι) αλλά και κάποιες πιο ψαγμένες επιλογές όπως η μπάρμπεκιου πανσέτα και το μοσχάρι. Τα «24αρια» σάντουιτς παίζουν στα 6-7€ ενώ τα 36άρια στα 8-11€. Πάμε τώρα στα της γέμισης όπου και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πατάτες, κίτρινα τυριά, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και πάνω από 10 αλοιφές και σως, για να  γίνει σωστά η βρωμιά.

Ο Βασίλης

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 699 408 8218

Για τους γνωστούς Βασίλης, για τους πολύ φίλους και τους πιστούς θαμώνες, Μπίλης. Έχει χτίσει το όνομα του σάντουιτς, το σάντουιτς κρατώντας χαμηλές τιμές και χορταστική ποσότητα, εδώ κι αρκετά χρόνια. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Περιστερίου κάθε βράδυ συμβαίνει μια κάποια κοσμοσυρροή από το πεινασμένο κοινό του Μπίλη που περιμένει να στριμώξει τα καλαμάκια του στο αφράτο ψωμάκι συνοδεία μπόλικων έξτρας από τα οποία κερδάει με άνεση η υπέροχη τυροσαλάτα. Το σάντουιτς με διπλό καλαμάκι στα 5€.

Η Καντίνα του Χρήστου στον Σταθμό Λαρίσης

Απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης ανάβει τα φώτα της κι ανοίγει τις σχάρες της κάθε βράδυ μια από τις πιο θρυλικές καντίνες της πόλης που συνεχίζει να ψήνει τα πάντα στα κάρβουνα. Ο κύριος Χρήστος παίρνει θέση στο τροχήλατο και ετοιμάζει φρέσκο κρέας (πανσέτα, λουκάνικο, καλαμάκια) ώστε να αναπαυθεί σε αφράτο σαντουιτσόψωμο μαζί με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα (σάλτσες, μαρούλι, ντοματούλες, τζατζίκι, τυρί, ζαμπόν και μπαχάρια). Οι μερακλήδες ξενύχτηδες ξέρουν που να σταματήσουν όταν οι πείνες τούς χτυπήσουν την πόρτα βραδιάτικα. Μπορείς ακόμη να φας τις υπερτίμιες σαντουιτσάρες του με 5€.

Καντίνα Μιχαλακοπούλου

Μιχαλακοπούλου 38, τηλ: 21 0722 9129

Ένα όνομα, μια «βρώμικη» ιστορία που λατρεύουν να γεύονται και ενίοτε να διηγούνται οι Αθηναίοι. Το πάντοτε ευγενέστατο κι έξτρα φιλικό προσωπικό βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις για να γιατρέψει την πείνα σου σερβίροντας ένα πολυπαινεμένο σάντουιτς με σούπερ σάλτσα δική τους, πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάτα, αλλά και τις ξακουστές αυτές μπουκίτσες κοτόπουλου σε μερίδα, λουσμένες με λαχταριστή σάλτσα κι αμέτρητες τηγανιτές πατατούλες.

Καντίνα Μαβίλη

Σούτσου 3, τηλ: 21 0641 1198

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by vromiko mavili (@kantina_mavili)

Ίσως η πλέον ιστορική καντίνα του αθηναϊκού κέντρου δεν κοιμάται ποτέ, αφού ξαγρυπνά μαζί με όλους τους ξενύχτηδες που αναζητούν γευστικές σαντουιτσάρες και χοτντογκάρες για να στρώσουν μετά από μια ακατάπαυστη ποτοποσία. Εδώ λέμε μεγαλόφωνο ΝΑΙ στο λαχταριστό σάντουιτς με αφράτο ψωμάκι και καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, αλλά και στο πληθωρικό χοτ ντογκ με βραστό λουκάνικο, λάχανο, καρότο και βελούδινη μαγιονέζα. Έχει και μερίδες με κοτόπουλο πανέ, αλλά και κρέπες αν θες κάτι διαφορετικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v