Χρυσάφι πληρώνουμε πλέον σουβλάκια και πίτσες: Στα 3,50€ το τυλιχτό, στα 10€ η Μαργαρίτα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι καταναλωτές για να απολαύσουν το σουβλάκι και την πίτσα την επιούσια.
Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι καταναλωτές για να απολαύσουν το σουβλάκι και την πίτσα την επιούσια.
Σε έπιασε μια λιγούρα για πίτσα και σουβλάκια; Αν δεις πόσο έχει πάει η τιμή τους θα σου κοπεί, και μάλλον έχεις δει.
Το κόστος στις πρώτες ύλες έχει φέρει αυξήσεις στα δύο εδέσματα, με αποτέλεσμα σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ένα τυλιχτό φτάνει πια τα 3,40 ευρώ.
Αν πάλι κάποιος παραγγείλει μια πίτα χωρίς κρέας ήτοι «οικολογική», η τιμή διαμορφώνεται στα 2,5 ευρώ.
«Το είχαμε 3 ευρώ, το πήγαμε 3,40. Σχετικά θα έλεγα ότι είναι καλή τιμή σε σχέση με άλλα καταστήματα. Ακούμε παράπονα από τον κόσμο, είμαστε σε δίλημμα», δήλωσε ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην κάμερα.
«Έτρωγα 4-5 σουβλάκια, τώρα τρώω ένα εγώ, ένα η γυναίκα μου και από δύο τα παιδιά, λόγω τιμής» δήλωσε ένας καταναλωτής.
Η πίτσα από την άλλη, μπορεί να κοστίσει από 10-16 ευρώ, λένε στον ΣΚΑΙ ιδιοκτήτες καταστημάτων. «Έχουμε προσπαθήσει να σταθεροποιήσουμε την τιμή», δηλώνουν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η πίτσα στη γενέτειρά της, την Ιταλία,είναι περίπου 20% φθηνότερη, καθώς η Μαργαρίτα τιμάται κατά μέσο όρο στα 8-8,5 ευρώ, όπως και αυτή που έχει μόνο ντομάτα και ρίγανη, χωρίς τυρί, ενώ οι πιο «γκουρμέ» κοστίζουν από 13-15 ευρώ.