Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως ”αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού”. Η Ύδρα βρίθει από ιστορία και παραδόσεις. Τα υπέροχα αρχοντικά της, τα γραφικά σοκάκια της και τα ”κρυμμένα” παραθαλάσσια μυστικά της, την κάνουν όλο και πιο αξιοθαύμαστη στα μάτια του επισκέπτη.
Οι ανοιξιάτικες μέρες του Πάσχα, μάλιστα, κάνουν την Ύδρα ακόμα πιο ελκυστική, αφού τότε μπορεί κανείς να απολαύσει περισσότερο τους περιπάτους αλλά και τους μεσημεριανούς καφέδες, χωρίς να τον/την ταλαιπωρεί η αφόρητη ζέστη του καυτού θερινού ήλιου.
Στην Ύδρα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, παρά μόνο μερικά υπηρεσιακά του Δήμου. Σοφή επιλογή, αφού δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο νησί από τις βόλτες και τις επισκέψεις σε αξιοθέατα αρχοντικά, όπως αυτό του Τσαμαδού, όπου στεγάστηκε μετά την Επανάσταση η Σχολή Εμποροπλοιάρχων, του Κριεζή και του Τομπάζη, όπου από το 1936 και μετά στεγάζει τη Σχολή Καλών Τεχνών. Αξίζει να βρεθείτε στο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας, που βρίσκεται στο αρχοντικό της ηρωικής οικογένειας Κουντουριώτη, αλλά και στο Μοναστήρι της Ζούρδας, στην άκρη της Ύδρας, με την εντυπωσιακή θέα.
Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτεί κανείς το νησί το Πάσχα είναι η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή. Σε κλίμα κατάνυξης ο επιτάφιος περιφέρεται στη συνοικία Καμίνια και καταλήγει στη θάλασσα, προς ευλογία των νερών και δέηση υπέρ των ναυτικών. Το Μεγάλο Σάββατο φωτίζεται το νησί με τις λαμπάδες του αναστάσιμου μυστηρίου, ενώ την Κυριακή ακολουθεί το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και το κάψιμο του Ιούδα, μέσα σε πανδαιμόνιο από πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.
Σας φαίνεται καλή ιδέα; Φροντίστε να προγραμματίσετε από τώρα τη διαμονή σας, αφού τα περισσότερα δωμάτια στο νησί έχουν ήδη καταληφθεί. Από αυτά εμείς σας προτείνουμε το ξενοδοχείο Bratsera, το Αγγέλικα και το Ορλώφ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 130 έως 150 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό. Για περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, επισκεφτείτε τα αντίστοιχα sites. Ενώ για φαγητό, μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι στην ταβέρνα ”Της Μαρίνας”, στο Βλυχό, όπου γευτήκαμε φρέσκο, ζυμωτό ψωμί. Προτείνουμε ακόμα την ταβέρνα στον κολπίσκο στο Μαντράκι, αλλά και τη Βίγλα, μέσα στην πόλη, όπου η θέα είναι εξαιρετική.