Πάρε μυρωδιά από τα καλύτερα τσουρέκια της πόλης

Πολίτικα, φρεσκοφουρνιστά, σοκολατένια και γεμιστά, αυτά είναι τα καλύτερα τσουρέκια της πόλης που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λιγουρευόμαστε.
Πάρε μυρωδιά από τα καλύτερα τσουρέκια της πόλης

Καλά τα cakes, ακόμη καλύτερες οι πάστες κι οι κολασμένες τούρτες, λατρεμένα τα σιροπιαστά όπως και τα γαλακτομπούρεκα. Ωστόσο η μυρωδιά του φρεσκοφουρνιστού τσουρεκιού πάει την γλυκό-απόλαυση σε άλλο λέβελ. Για αυτόν τον λόγο θα πάμε μια βόλτα στα καλύτερα τσουρεκό-spots της πόλης, για να πάρουμε μυρωδιές από αυτά που σκαρώνουν οι καλλιτέχνες του είδους.

Μαξίμ

Τσακίρογλου 23 και Κοραή, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109324603



Το Μαξίμ είναι ο τσουρεκό-ναός της Νέας Σμύρνης, με άπειρους πιστούς να θέλουν να γλυκοφιλήσουν τα χεράκια του κυρίου Κώστα, που εξασκεί την τέχνη του για σχεδόν 40 χρόνια. Εδώ θα βρεις το πολίτικο τσουρέκι στα καλύτερα του, ενώ αν είσαι πιο μερακλής θα πάρεις το μυρωδάτο γεμιστό με φυστικόπαστα αυθεντικό τσουρέκι. Αντίστοιχα επιβάλλεται να δοκιμάσεις και την υπέροχη σοκολατένια εκδοχή του.

Βelle Vue

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 2109344064

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Belle Vue (@belle_vue_patisserie)



Παραμένουμε στην τσουρεκο-μάνα Νέα Σμύρνη και πάμε μια βόλτα στο Belle Vue που λειτουργεί από το 1975 συνεχώς κι αδιαλείπτως.  Αρκετά χρόνια πριν ξεκίνησε το ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη με τις πολίτικες γεύσεις και μυρωδιές και φτάσαμε στο σήμερα όπου με μεράκι αλλά και χεράκι (καθότι όλα χειροποίητα) φουρνίζονται κάποια από τα πιο αφράτα πολίτικα τσουρέκια που έχεις φάει στη ζωή σου.

Εύη

Ιλισίων 2 και Νυμφαίου 4, Ιλίσια, τηλ: 210 7241766 και 210 7250133

Δεν χρειάζεται να πασχαλιάσει για να υπάρξει λαοθάλασσα στην Εύη. Βλέπεις για περισσότερα από 55 χρόνια, η Εύη φτιάχνει τα διάσημα τσουρέκια της, πολίτικα, κορδονάτα και μαστιχωτά. Όπως ακριβώς μας αρέσουν δηλαδή, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητά της.

Α λα γκρεκ

Αγ. Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, τηλ.: 2110122071

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by α λα γκρεκ (@alagrek)



Το σωστό το τσουρέκι το πρόστυχο το Κρητικό το λένε γαλατερό οι μύστες του είδους οι οποίοι -σου βάζουμε και στοίχημα αν χρειαστεί- το δοκιμάζουν στο Α λα γκρεκ στο Χαλάνδρι που τιμά την παράδοση του είδους. Πέρα ωστόσο από την κρητική εκδοχή του στο Α λα γκρεκ αξίζει να δοκιμάσεις και την πολωνική βερσιόν που λέγεται babka και σε κολάζει είτε το φας με πραλίνα φουντουκιού είτε με κρέμα ταχινιού και κανέλα.

Nouvelle

Λεωφ. Αμφιθέας 168, Π. Φάληρο, τηλ.:2109833096



Το Nouvelle είναι μια από τις patisserie της καρδιάς μας στα Νότια Προάστια για δύο κυρίως πράγματα. Για τις υπέροχες χειροποίητες τούρτες του, και για τα πολίτικα κοτσιδάτα τσουρέκια του. Εδώ το μαχλέπι κάνει δουλειά , αφήνοντας το εξαιρετικό άρωμά του σε κάθε δαγκωνιά από τα πανάλαφρα τσουρέκια του Nouvelle.

Ρίζος

Ματρώζου 12, Κουκάκι, τηλ: 210 9249527



«Με λένε Ρίζο και τα τσουρέκια όπως θέλω τα φουρνίζω» θα μπορούσε να λέει το μότο του λατρεμένου φούρνου στο Κουκάκι που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας ιδιαίτερα για τα λαχταριστά τσουρέκια του με παπαρουνόσπουρο. Χριστούγεννα ή Πάσχα πρέπει να βάλεις μέσο για να γλιτώσεις τις ουρές του κόσμου που περιμένουν απέξω υπομονετικά.

Τα Γιούλια

Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία τηλ: 2102799766



Από το 1945 στα Γιούλια ακολουθούν πιστά την συνταγή του παππού Βαγγέλη για το πώς πρέπει να ψήνεται καθημερινά το αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι. Άκου ή μάλλον διάβασε για να μαθαίνεις πως οι αγνές πρώτες ύλες, το φρέσκο βούτυρο και το μαχλέπι πρωταγωνιστούν κι αποτελούν τη βάση της επιτυχίας του.

Σε όλες του τις εκδοχές το τσουρέκι στα Γιούλια ξεχωρίζει για το μεθυστικό άρωμα, τη μαστιχωτή υφή και την αφράτη ζύμη του. Απλό ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα κάστανου ή κεράσι αλλά και με επικάλυψη κάθε λογής σοκολάτας θα κάνει τον ουρανίσκο σου τον πιο χαρούμενο του κόσμου.

Τερκενλής

Παπανικόλη 100, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0684 0020

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Terkenlis (@terkenlis)



Ένα όνομα, μια ιστορία το Τσουρέκι του Τερκενλή που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη για να μάθει και στους Αθηνέζους πως φτιάχνεται το σωστό κολασμένο τσουρέκι. Το γεμιστό με κάστανο τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας εξακολουθεί να συναρπάζει όποιον/α τυχερό/η το δοκιμάσει, ενώ το vegan τσουρέκι καίει χορτοφαγικές καρδιές δικαίως.

Kora Bakery

Παναγιώτη Αναγνωστοπούλου 44,Κολωνάκι, τηλ.: 21 0362 7855

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)



To Κora φτιάχνει εξαιρετικό τσουρέκι που είναι πλούσιο σε μαχλέπι και αρωματικό ξύσμα πορτοκαλιού. Για να γίνει σωστή δουλίτσα το κάθε τσουρέκι αφήνεται να ωριμάσει αποβραδίς και εμπλουτίζεται με προζύμι ώστε να αποκτήσει βαθύτερη γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Lido

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, τηλ.:21 0751 6898

Στην Παγκρατάρα υπάρχει ένα ρετρό ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει κάποια από τα καλύτερα τσουρέκια της πόλης. Από το 1967 μέχρι και σήμερα καλοψήνονται κοτσιδάτες και πλεξουδάτες τσουρεκάρες με μοσχομυρωδάτο άρωμα, που δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς. Πέρα από την ξακουστή πολίτικη συνταγή, μπορείς να δοκιμάσεις και το γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα ή κάστανο και να μας ευχαριστείς μια ζωή που στο προτείναμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v