Ο Μπέζος έγινε αντιπαθής, αλλά όχι πλούσιος

Ενώ ο Μπέζος γίνεται αντιπαθής με τις απαντήσεις του ο Ιοβόλος θεωρεί ότι το κόστος για την εκπομπή του δεν είναι δα και τόσο μεγάλο.
Ο Μπέζος έγινε αντιπαθής, αλλά όχι πλούσιος
Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά όσο μεγαλώνω όλο και περισσότερο διάφοροι άνθρωποι με απογοητεύουν. Πιο πιθανό μου φαίνεται να διαλύονται οι δικές μου αυταπάτες και να αλλάζουν οι νόρμες μου, παρά να στρίβουν τόσο πολύ οι άλλοι. Μάλλον αυτό που δεν μου άρεσε σε αυτούς ήταν εκεί και δεν το έβλεπα.  

Η ερώτηση στον Γιάννη Μπέζο για το κόστος της εκπομπής που έχει στην ΕΡΤ ξεσήκωσε θύελλα για τον ηθοποιό που για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι είναι  πολύ λιγότερο συμπαθής από τον «Γιάννη», τον «Κάκαλο» ή τον «Δόγκανο». Η απάντησή του που δείχνει αλαζονεία και οίηση δεν είναι το μοναδικό τέτοιο δημόσιο δείγμα εκ μέρους του. Ωστόσο, θα αφήσω τον βιογράφο του ή εκείνο που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις του να ασχοληθεί περισσότερο με τη συμπεριφορά του Γιάννη Μπέζου. Ούτως ή άλλος δεν πρόκειται για κανέναν ταγό του ελληνικού πνεύματος του οποίου το ολίσθημα να μας πλήττει όλους. Ένας ικανός ηθοποιός είναι που το κοινό του είναι κυρίως λαϊκό-τηλεοπτικό.

Περισσότερη σημασία έχει κατά τη γνώμη μου το ίδιο το θέμα με την εκπομπή του για το θέατρο. Όπως διάβαζα, το κόστος είναι 100.000 ευρώ για 12 επεισόδια. Κάτι που σημαίνει ότι το κόστος βγαίνει περίπου στα 8.300 ευρώ ανά επεισόδιο. Να σημειώσουμε ότι το κόστος για ένα επεισόδιο περιλαμβάνει και τα έξοδα της παραγωγής και όχι μόνο τις απολαβές του παρουσιαστή. Αυτό θα πει συνεργείο τεχνικών, ενοικίαση μηχανημάτων, μετακινήσεις και διάφορα άλλα. Το ποσό δεν είναι «τρελό». Φαντάζομαι ότι το κόστος θα μπορούσε να είναι μικρότερο, αλλά δεν το λέω και παράλογο.

Αν είναι να δίνονται χρήματα για παραγωγές της ΕΡΤ ας δίνονται τουλάχιστον για εκπομπές που θα προβάλλουν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και θα φτιάχνουν τις επόμενες γενιές φιλότεχνων. Ελπίζω δηλαδή να ήταν αυτές οι προθέσεις της μεσογείων και να μην έπεσε απλώς ένα τηλέφωνο «από πάνω» υπέρ του Μπέζου…  

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που φαίνεται εδώ είναι η γνωστή έλλειψη διαδικασιών. Αν αποφασίσουμε ως κοινωνία ότι θα ασχολούμαστε με το πόσα παίρνει ο ένας και ο άλλος από την κρατική ραδιοτηλεόραση ας οριστεί ότι είναι υποχρέωση της ΕΡΤ να αναρτά τα κοστολόγια από τις εκπομπές στο site της. Αν πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει, ας αφήσουμε επιτέλους στην άκρη αυτόν τον λαϊκισμό με το «είδες πόσα παίρνει αυτός;» που κρύβει την μύχια επιθυμία μας να σταματήσει να ωφελείται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v