Ο Κατσουράνης και η Βέφα είναι η ιστορία μας

Δυο γερόλυκοι της δημοσιότητας δίνουν την ύστατη μάχη απέναντι σε ένα αιμοδιψές κοινό. Ο Ιοβόλος τάσσεται στο πλευρό τους.  
Η δημοσιότητα είναι μεγάλη πλανεύτρα, λένε οι γνωρίζοντες. Έχει δε ένα εξαιρετικά λεπτό σημείο, το οποίο ξεχωρίζει τους άξιους από τους ανάξιους: Πως χειρίζεται ο καθένας την ώρας της δύσης του άστρου του. Θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να μείνει στην επικαιρότητα ακόμη και ταΐζοντας το κοινό με κομμάτια από την αξιοπρέπειά του ή θα αποσυρθεί αξιοπρεπώς ιδιωτεύοντας με τις αναμνήσεις και την ιστορία του;

Η δυσφορία του κόσμου με του παλιούς της εθνικής ομάδας υπήρχε από την αρχή, αλλά όλοι προτιμούσαν να δουν πως θα πάει το σχήμα και μετά να κράξουν. Έτσι και έγινε το «παλιό» σχήμα δεν τράβηξε και το κράξιμο ξεκίνησε. Όταν μάλιστα ο Κατσουράνης δεν έπαιξε στον τελευταίο και νικηφόρο αγώνα η δυσφορία πήρε διαστάσεις μανίας. Χαρακτηριστικό ότι το Facebook page «Όχι Κατσουράνη με Κόστα Ρίκα» συγκέντρωσε 80.000 like μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Το μένος των φιλάθλων επιτείνει το ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής εμφανίζεται πρόθυμος να κρεμάσει τα παπούτσια του και να κάνει χώρο στους νεότερους που φαίνονται φρέσκιοι και ορεξάτοι.

Τι να σκέφτεται άραγε ο ίδιος όταν μαθαίνει τα όσα γίνονται στην πατρίδα και το πώς το λαϊκό αίσθημα απαιτεί τον παροπλισμό του;

Αναρωτώμενος έπεσα πάνω στην εξομολόγηση ενός άλλου σταρ, της μαγείρισσας Βέφας Αλεξιάδου, η οποία ήδη βρίσκεται εκτός του αλλοτινού της βάθρου και φαίνεται να δυσκολεύεται. Ωστόσο δεν τα παρατάει! Καλεί σε συμπόρευση τους πιστούς φίλους της προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες. Παραθέτω εκτενή αποσπάσματα από το post που ανέβασε στη fan page που διατηρεί στο Facebook:

«Κάντε μια ομαδική διαμαρτυρία με επιστολές στο κρατικό κανάλι. Εκεί έπρεπε να είμαι από καιρό. Δεν με χρειάζεστε μόνο εσείς φίλες και φίλοι μου. Με χρειάζεται η Ελλάδα. Η αναγνωρισημότητά του ανά τον κόσμο είναι μεγάλη. Θα έπρεπε να είμαι στο κρατικό κανάλι και να δίνω μια ελληνική συνταγή κάθε μέρα (…) Χάνει η ελλάδα που δεν με εκμεταλλεύεται (...) Δυστυχώς η Ελλάδα δεν ξέρει να προβάλει τις αξίες της. Και φυσικά όχι μόνο στη δική μου περίπτωση. Παντού άσχετοι και ανάξιοι. Λαμόγια! Τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά με μοναδικό προσόν ότι έχουν μπάρμπα στην κορώνα (sic)».

Δεν διστάζω στιγμή να ταχθώ στο πλευρό του Κώστα Κατσουράνη και της ηρωικής Βέφας- δύο γέρικων αλόγων που θέλουν να τα πυροβολήσουν. Πίσω ρε που μάθατε τη σφυρίδα ατμού του λαζάρου και ξεχάσατε τα λιγδωμένα ξεροτήγανα της Βέφας! Πίσω που έβαλε ένα γκολάκι ο Σάμαρης και θελήσατε να πετάξετε τον άρχοντα του κέντρου Κατσουράνη με τα γρήγορα αντανακλαστικά και τις σβέλτες επεμβάσεις!

Πίσω ρε ανανεωτές της κακιάς ώρας! Αυτά να τα κάνετε στην πολιτική, ρε. Αφήστε ήσυχη τη μπάλα και τη μαγειρική. Τις θέλουμε όπως ήταν παλιά.  

(Α, και μην ξεχάσετε να στείλετε και επιστολή στη ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη της Βέφας) 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v