Η πιο «νέα Κοντσίτα»

Τα μεγάλα διλήμματα της ελληνικής κοινής γνώμης αυτή την εποχή είναι το ποιος είπε πρώτα το "νέα Ελλάδα" και το αν η Κοντσίτα είναι εντός ηθικών ορίων ή όχι.
Δύο είναι τα μεγάλα διλήμματα που στοιχειώνουν τελευταία την ελληνική κοινή γνώμη. Πρώτον, αν είναι σωστό να επιτραπεί στην γιουροβιζιονική υποψήφια Κοντσίτα η συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού και δεύτερον ποιος πρωτοανακάλυψε και πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο “Νέα Ελλάδα” στην τρέχουσα προεκλογική αντιπαράθεση.

Η Κοντσίτα, ένα ακόμη αξιοθέατο της γιουροβίζιον, όπως οι Lordi και η Dana International στο παρελθόν έκανε λάβαρο ένα «μήνυμα» α λα καλλιστεία (βλ. ειρήνη σε όλο τον κόσμο) και βάφτισε την εκκεντρικότητα του κιτς που λατρεύει το κοινό του διαγωνισμού σε ακτιβισμό. Ας είναι. Η δουλειά έγινε ακόμη και αν το κοινό δεν καταλαβαίνει από τέτοια και την ψήφισε για το περιποιημένο της μούσι.

Από τον χαβαλέ για το «μήνυμα» όμως, έως το να ψέγεται η καλλιτέχνης γιατί ντύνεται έτσι ή γιατί δεν ξυρίζεται, μεσολαβεί η άβυσσος της ψυχής του ελληνικού υποκριτικού συντηρητισμού.

Ο διαγκωνισμός για το απίστευτα ευφάνταστο «Νέα Ελλάδα» είναι ακόμη ιλαρότερος.

Ποιανού είναι η πιο νέα Ελλάδα; Η δική μου είναι πιο νέα! Όχι, η δική μου! Σαν ένας φτηνός πόλεμος διαφημιστικών για γιαούρτια ή για αναψυκτικά. Αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης όμως και όσοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν ας ετοιμαστούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτού του τύπου τη διελκυστίνδα.

Στο μεταξύ, μια ενδιαφέρουσα είδηση αφορά μελέτη της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με την οποία το 57% των Ελλήνων ανησυχεί ότι θα βασανιστεί σε περίπτωση σύλληψής του από την αστυνομία. Το θα πει θα βασανιστεί; Ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων θεωρούν - το λιγότερο- ότι θα φάνε κανά χαστουκάκι και το περισσότερο ότι θα καταλήξουν να παίζουν χαστουκοπόλεμο προς τέρψη των οργάνων.

Με ρωτούσε ένα φίλος για ποιον λόγο δεν συμπαθώ την αστυνομία. Χώρια που έχω φάει τις ψιλές μου σε κάτι πορείες πιο πιτσιρικάς, έχω μεγαλώσει με απόψεις σαν αυτές του 57%.
Πιστεύοντας ότι η αστυνομία είναι εναντίον του πολίτη. Και αν όχι η αστυνομία ως σύνολο, τα διάφορα συμπλεγματικά όργανά της που ασκούν την εξουσία της στολής σαν 8χρονα.

Έχω βρεθεί δίπλα σε αστυνομικούς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ανησυχία δεν αισθάνθηκα. Εδώ περνάς από δίπλα τους και δεν ξέρεις μήπως, αν δεν τους αρέσει η φάτσα σου, σου κάνουν καμιά κόμπλα για εξακρίβωση ή δεν ξέρω για τι άλλο. Λες σκεφτόμουν αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει και η νοοτροπία της αστυνομίας;

Προφανώς και στα βασικά της σημεία δεν θα αλλάξει, αφού ο εργοδότης της αστυνομίας, το κράτος, θα είναι ο ίδιος και- υποψιάζομαι- διογκωμένος. Αν όμως αυτό το 57%, μειωθεί θα πρόκειται περί κέρδους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v