Ένα μοντέρνο μικρό κάμπριο

Αναλύοντας τα διαθέσιμα στοιχεία για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες στην ελληνική αγορά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η νέα πρόταση της Opel έχει τα κατάλληλα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει.
Ένα μοντέρνο μικρό κάμπριο
του Σπύρου Ρέκκα

Αναλύοντας τα διαθέσιμα στοιχεία για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες στην ελληνική αγορά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η νέα πρόταση της Opel έχει τα κατάλληλα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει. Αναφέρομαι στο Opel Adam Rocks, την ανοιχτή εκδοχή του μικρού αυτοκινήτου με τη μοντέρνα σχεδίαση. Το Opel Adam Rocks, το είδα στην τελική του μορφή στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης και εκεί είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ανώτατα στελέχη της μάρκας για το νέο πρόγραμμα εξέλιξης του μοδάτου αυτοκινήτου.

Όπως με ενημέρωσαν, το Opel Adam έχει ήδη πιάσει τους εμπορικούς στόχους του στην ευρωπαϊκή αγορά και γι αυτό επισπεύστηκε η παράγωγη και το λανσάρισμα της νέας εκδοχής χωρίς σταθερή οροφή. Το Opel Adam Rocks είναι ότι πρέπει για την χώρα μας, γιατί εκτός από την μοντέρνα σχεδίαση και τους πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και εξοπλισμού έχει ένα ακόμη ατού.

Είναι ανοιχτό, δηλαδή δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και στους επιβάτες του να απολαύσουν δυο ανεκτίμητα δώρα της φύσης, τον ήλιο και τον αέρα. Αν οδηγήσετε ένα ανοικτό αυτοκίνητο σε μια όμορφη διαδρομή με χαμηλή ταχύτητα θα με θυμηθείτε. Το μήκους 3,74 μ. τρίθυρο mini-crossover πόλης εξοπλίζεται με μία ηλεκτρική, αναδιπλούμενη, υφασμάτινη οροφή Swing Top.

Ένα ακόμη στοιχείο που θέλω να τονίσω είναι ότι θα εφοδιάζεται με νέα τεχνολογικά συστήματα κίνησης, ασφάλειας, επικοινωνίας, και άνεσης. Ξεχωρίζω τον καινούργιο τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Όπως μου είπαν τα στελέχη της μάρκας, αυτό το λιλιπούτειο high-tech σύνολο αναβαθμίζει τα πρότυπα πολιτισμένης λειτουργίας στην κατηγορία των τρικύλινδρων κινητήρων και αποδίδει 115 ίππους, με εντυπωσιακή ροπή στις χαμηλές στροφές 166 χλγμ.

Αναφέρθηκαν και στην απόδοση καυσίμου την οποία χαρακτήρισαν εξαιρετική με 4,3 λίτρα κάνει 100χλμ. Ο κινητήρας 1.0 ECOTΕC Direct Injection Turbo συνδυάζεται με ένα νέο, αποδοτικό, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που υπόσχεται πολύ ομαλή και γρήγορη διαδικασία αλλαγών σχέσεων.

Τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στην Ελλάδα και όπως φαίνεται θα ενταχτεί στη λίστα των καταναλωτών που αναζητούν ένα μοντέρνο κάμπριο με φινέτσα και χαμηλό οικολογικό προφίλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v