Δυναμικό ξεκίνημα για τη Peugeot στην Ελλάδα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά την εμπορική δραστηριότητα της στην Ελλάδα, η νέα αντιπροσωπεία των γαλλικών αυτοκίνητων Peugeot στην Ελλάδα
Δυναμικό ξεκίνημα για τη Peugeot στην Ελλάδα
του Σπύρου Ρέκκα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά την εμπορική δραστηριότητα της στην Ελλάδα, η νέα αντιπροσωπεία των γαλλικών αυτοκίνητων Peugeot στην Ελλάδα. Η AIGLON, μια ακόμη εταιρεία του Ομίλου Συγγελίδη, έχει την τύχη να δέχεται την ευεργετική επίδραση δυο σημαντικών ειδήσεων σχετικών με τις δραστηριότητες της δημοφιλούς γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στη φετινή έκθεση της Γενεύης, το νέο μοντέλο Peugeot 308 ανακηρύχτηκε ‘’Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014’’ επιβεβαιώνοντας όσους πίστεψαν στο νέο μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της μάρκας, που έχει συνδεθεί όσο λίγες με την εξέλιξη της αυτοκίνησης.

Το νέο Peugeot 308 είναι εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπως ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας PureTech των 1.2, αλλά και οι κορυφαίοι πετρελαιοκινητήρες της σειράς e-HDi.

Το εύρος ισχύος των βενζινοκινητήρων κυμαίνεται από τους 82 έως τους 155 ίππους, με τις εκπομπές CO2 να ξεκινούν από τα 114 γρ./χλμ.
Με μεγάλη παράδοση στο σχεδιασμό και κατασκευή πετρελαιοκινητήρων, η Peugeot εφοδιάζει το νέο 308 με τους κορυφαίους πετρελαιοκινητήρες HDi, οι οποίοι συνδυάζονται και με το μικρο-υβριδικό σύστημα e-HDi. Χωρητικότητας 1.6 λίτρων απόδίδουν από 92 έως και 115 ίππους με τις εκπομπές CO2 να ξεκινούν από τα 95 γρ./χλμ και την κατανάλωση από τα 3,7λίτρα/100χλμ.

Το νέο Peugeot 308 ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά, διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε εκδόσεις με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και τιμές που ξεκινούν από τις 14.340 ευρώ (εκδόσεις βενζίνης) και τις 15.870 ευρώ (εκδόσεις Diesel). Εκτιμώ ότι οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στις νέες οικονομικές συνθήκες. Περιλαμβάνουν το όφελος της κρατικής απόσυρσης, καθώς και το Bonus της Peugeot.

Η δεύτερη είδηση αφορά την επιστροφή της Peugeot στο ράλι Ντακάρ. Μετά από 25 χρόνια απουσίας η γαλλική αγωνιστική ομάδα θα βρεθεί στο σκληρότερο και δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.

Τα δυο νέα αγωνιστικά 2008 DKR θα καλύψουν ένα μαραθώνιο 10.000 χιλιομέτρων σε διάστημα δύο εβδομάδων. Στο επόμενο ράλι Ντακάρ που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2015 πίσω από το τιμόνι των δυο αγωνιστικών αυτοκινήτων ειδικών προδιαγραφών θα βρίσκονται δυο καταξιωμένοι οδηγοί. Ο Κάρλος Σάινθ που επιστρέφει στο διάσημο ράλι και ο Κίριλ Ντεσπρές.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην αμιγώς ελληνική αντιπροσωπεία καθώς και στη γαλλική ομάδα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v