Πάρε το ποδήλατο

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τις καλύτερες επιλογές για την μετακίνηση μας, εξετάζουν σοβαρά και τον συνδυασμό διαφόρων μέσων ασφαλούς μετακίνησης.
Πάρε το ποδήλατο
του Σπύρου Ρέκκα

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τις καλύτερες επιλογές για την μετακίνηση μας, εξετάζουν σοβαρά και τον συνδυασμό διαφόρων μέσων ασφαλούς μετακίνησης. Στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ασχολήθηκα πολλή ώρα με τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kia. Το ένα είναι κατάλληλο για την πόλη και φέρει την ονομασία city ενώ το άλλο σχεδιάστηκε για το βουνό (mountain).

Εκτός από τον μοντέρνο σχεδιασμό τους, μου έκαναν εντύπωση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Έμαθα ότι η αυτονομία τους είναι 40 χλμ. και πως μέσα σε τέσσερις ώρες η μπαταρία επαναφορτίζεται.

Όπως μου εξήγησαν ανώτατα στελέχη της μάρκας, το σκεπτικό των μηχανικών της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να αφήνουμε το αυτοκίνητο μας μακριά από την πόλη και να φθάνουμε στον τελικό προορισμό μας με το ηλεκτρικό ποδήλατο. Με αυτόν το συνδυασμό, μειώνουμε την επιβάρυνση στην κυκλοφορία, στο περιβάλλον και στα έξοδα και επιπλέον κάνουμε μια καλή άσκηση.

Τα στελέχη μου τόνισαν ότι τα δύο πρωτότυπα μοντέλα συναρμολογήθηκαν στη Γερμανία. Να θυμίσω ότι η Kia έχει στενούς δεσμούς με την Γερμανία. Αναζήτησα και άλλες πληροφορίες για την μάρκα, τις οποίες σημειώνω για να έχουμε μια πιο σφαιρική πληροφόρηση για τις δραστηριότητες της.

Η Kia Motors Europe είναι ο ευρωπαϊκός κλάδος πωλήσεων, μάρκετινγκ και υπηρεσιών της Kia Motors Corporation που εδρεύει στην Γερμανία (Φρανκφούρτη) και καλύπτει 30 ευρωπαϊκές αγορές.

H Kia Motors Corporation (www.kia.com ) ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 10 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 5 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 150 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 48.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 43 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v