Ο δούρειος ίππος πατούσε σε λάστιχα!

Μια από τις προτεραιότητες μου μόλις έφτασα στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήταν να δω από κοντά και να αξιολογήσω τη νέα δημιουργία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jeep.
Ο δούρειος ίππος πατούσε σε λάστιχα!
του Σπύρου Ρέκκα

Μια από τις προτεραιότητες μου μόλις έφτασα στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήταν να δω από κοντά και να αξιολογήσω τη νέα δημιουργία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jeep.

Στο πολυτελές περίπτερο της μάρκας τον περισσότερο χώρο είχε καταλάβει το νέο μοντέλο Renegade. Ένα αυτοκίνητο που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο στοίχημα των αμερικανών και των ιταλών. Οι δυο σημαντικοί παίκτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας δημιούργησαν ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το οποίο εκτιμώ ότι θα αποτελέσει  "δούρειο ίππο" στην κατηγορία των μικρομεσαίων τετρακίνητων οχημάτων.

Το νέο Jeep Renegade όπως έμαθα σχεδιάστηκε στην Αμερική αλλά θα παράγεται στην Ιταλία στις εγκαταστάσεις της Fiat. H νέα δομή του ιταλικού ομίλου και η απορρόφηση του συνόλου των μετοχών της αμερικανικής φίρμας από τους Ιταλούς, αλλάζει τους συσχετισμούς και επιτρέπει τη δημιουργία αυτοκίνητων ειδικών προδιαγραφών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως διαπίστωσα, το νέο Jeep Renegade έχει αντισυμβατική σχεδίαση. Φέρει την χαρακτηριστική μάσκα της Jeep και έχει στρογγυλά φανάρια. Ο επιθετικός του χαρακτήρας τονίζεται από τα φουσκωμένα φτερά και άλλες λεπτομέρειες.

Μου αρέσει αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση, γιατί δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να ξεχωρίζει και επιπλέον δεν κόβει τους δεσμούς με την αυθεντική μάρκα, που ανακάλυψε την τετρακίνηση και έχει προσφέρει τα πιο ικανά μοντέλα για το off road.

Εύσημα και στους μηχανικούς, για την επιλογή των κινητήρων μικρού κυβισμού και την υιοθέτηση του αυτομάτου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Το μόνο που λείπει από το πακέτο για να έχει καλή πορεία στην ελληνική αγορά, είναι μια καλή τιμή πώλησης. Για την τελευταία αλλά ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο, δεν ανησυχώ γιατί ο κ. Ανδρέας Σουλουτζιδάκης Γενικός Διευθυντής της Lancia Jeep Ελλάς, έχει δώσει άριστα δείγματα μέχρι τώρα, στη διαμόρφωση τη τελικής τιμής των προϊόντων, που διαχειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Περιμένω πριν τον Οκτώβριο την επίσημη ανακοίνωση για τις τιμές του νέου Jeep Renegade. Πιστεύω ότι η Jeep βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v