Η σημαντικότερη παρουσία της Γενεύης

Η σημαντικότερη παρουσία της Γενεύης
του Σπύρου Ρέκκα 

Μετά από πολλές ώρες περιπλάνησης στους αχανείς χώρους της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό μοντέλο της φετινής διοργάνωσης είναι το νέο Renault Twingo.

Θεωρώ τη νέα γενιά του Renault Twingo την πιο σημαντική παρουσία στην ελβετική έκθεση, γιατί είναι μια καινοτομική πρόταση, η οποία αναβαθμίζει την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο πόλης – πρώτη φορά πεντάθυρο στην ιστορία του Twingo - με νέες προδιαγραφές, οι οποίες όπως διαπίστωσα ταιριάζουν γάντι στον ευρωπαίο οδηγό. Φέρνει πολλά νέα στοιχεία και απευθύνεται στη μεγαλύτερη μάζα των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων.

Επίσης θεωρώ τολμηρή την απόφαση της Renault να ξεκινήσει την σχεδίαση της νέας γενιάς του Twingo από λευκό χαρτί. Η γαλλική φίρμα έδειξε ότι έχει τα κότσια να σπάσει τα καλούπια και να πάρει το ρίσκο. Ένα ρίσκο κόστους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, το όποιο όμως δείχνει την πρόθεση της γαλλικής μάρκας να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Μου αρέσει η νέα σχεδίαση του αμαξώματος που έχει ιταλική αύρα. Εντυπωσιάστηκα με τα καινούργια μοντέρνα χρώματα και παραδέχτηκα τους γάλλους στιλίστες για τους χρωματικούς συνδυασμούς. Όπως διαπίστωσα έχει γίνει καλή κατανομή των εσωτερικών χώρων.

Όσο για το μηχανολογικό υπόβαθρο εκτιμώ ότι θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας γιατί έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Η λογική του όλα πίσω είναι μια πρόκληση για τη γαλλική μάρκα και τον ανταγωνισμό. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου οι μηχανικοί τοποθέτησαν τον κινητήρα, την μετάδοση και όλα τα μηχανικά μέρη που δίνουν την κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτή η τακτική εξασφαλίζει μείωση του κόστους και δίνει περισσότερες δυνατότητες στους μηχανικούς.

Εκτιμώ ότι το νέο Renault Twingo, θα συμβάλει στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη των μικρών αυτοκινήτων νέας γενιάς. Είναι ένα ακόμη δείγμα των δυνατοτήτων της γαλλικής φίρμας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v