Με "πατερημά" και αρρώστιες στο κυνήγι της ψήφου

Ο Πρωθυπουργός λέει τα πατερημά του στο Άγιο Όρος και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος παλεύει με την ευπρέπεια. Θέλει θυσίες η πολιτική.
Είναι βαριά η καλογερική, αλλά και η πολιτική τις έχει τις απαιτήσεις της.

Έτσι, ενώ ο Πρωθυπουργός μας ψέλνει το πάτερ ημών στο Άγιο όρος και προσεύχεται να παρακολουθούν τα βραδινά δελτία ειδήσεων οι χριστιανοί ψηφοφόροι (τσάμπα τις κουβάλησε τις κάμερες;) στην πρωτεύουσα, υποψήφιοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους για την Δημαρχία της Αθήνας με τη βοήθεια του ιατρικού τους ιστορικού. Μα, πού πάει αυτός ο τόπος;

Φαντάζομαι η ιδέα του ταξιδιού στο Άγιον όρος θα ήλθε σε κάποιο φωστήρα σύμβουλο του Πρωθυπουργού προ δέκα περίπου ημερών όταν ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι δεν πιστεύει στον Θεό και συλλήβδην στην χριστιανική εκκλησία. Πώς θα το εκμεταλλευτούμε παιδιά, πέρα από την υπέροχη ανακοίνωση που βγάλαμε;».

«Θα τον βάλουμε να κάνει κάτι πολύ χριστιανικό. Ας πούμε να μοιράζει φαγητό στα συσσίτια της εκκλησίας.
-«Όχι, όχι» απαντά ο άλλος σύμβουλος. «Εκεί θα μας καπελώσει το παπαδαριό και θα τους χρωστάμε και χάρη. Θα τον στείλουμε στο Άγιο όρος! Πόσα χρόνια έχει να πάει Πρωθυπουργός στο Άγιο Όρος; Και με τις κάμερες και τα πατερημά, έγινε η δουλειά μας».
Γιατί καλός ο τεχνοκρατισμός, αλλά να μην βάλει και η Παναγιά το χέρι της; Στο κάτω- κάτω έτσι μεγαλώσαμε. Ή μάλλον έτσι μεγάλωσαν οι γενιές των ψηφοφόρων της Νέας δημοκρατίας που σήμερα είναι κατά κανόνα πάνω από 50-55 ετών.

Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου που ξέρει και εστιάζει στα σημαντικά. Όπως στα σημαντικά εστιάζει και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Βαλιανάτος, που βρήκε την ευκαιρία να κοινοποιήσει ότι πάσχει από AIDS:

"Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε δημότη και δημότισσας(!!),να είναι αδελφή, γκέουλας, λεσβία, τρανς, κουηρ, μπάι, στρέιτ ή όπως αλλιώς ποθεί η ψυχούλα του/ της, και να το λέει!!! Όπως και το δικαίωμα κάθε οροθετικού όπως εγώ, να το λέει Η να μην το λέει!!! Τέλος!! Οι άλλοι να μη με ψηφίσετε!!!". 
 
Η δήλωση Βαλιανάτου είναι για εμένα πρώτα αγενής και μετά «πολιτικάντικη».

Το «πολιτικάντικη» το εξηγεί πολύ καλά ο Κώστας Γιαννακίδης στο κείμενό του που δημοσιεύεται εδώ.

Θα εξηγήσω μόνος μου το «αγενής». Ενοχλούμαι σε σημείο προσβολής όταν κάποιος με τον οποίο δεν έχω οικειότητα μου κοινοποιεί μια εξαιρετικά προσωπική στιγμή της ζωής του. Δεν θεωρώ ότι έχει το δικαίωμα να με εμπλέκει, έστω και ως ακροατή, σε μια συναισθηματική παράσταση για την οποία δεν έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και τη στοργή μου.

Η κοινοποίηση Βαλιανάτου εμπίπτει για εμένα σε αυτή την κατηγορία πληροφοριών. Τις χυδαία αγοραίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v