Το «ελληνικό FBI» και οι «λάθος μετανάστες»

Το ότι έχει καθυστερήσει το «ελληνικό FBI» και το ότι μας έρχονται οι… «λάθος μετανάστες» είναι κατά τον κ. Δένδια τα βασικά προβλήματα του υπουργείου του.
Μεταξύ τυρού και αχλαδιού φαίνεται πως ανακοινώνονται τα σχέδια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδόμηση της ελληνικής αστυνομίας. «Η αστυνομία», είπε ο υπουργός κ. Δένδιας, «φεύγει από την εποχή του Ηλία του 16ου και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI». Κάπως έτσι. Κουβέντα καφενείου με σταυροπόδι και την καρέκλα στραβά και ατάκες του στυλ «να σου πω εγώ τι πρέπει να γίνει…» ή «κάνε με εμένα πρωθυπουργό…».

Το «ελληνικό FBI» είναι από μόνο του σύντομο ανέκδοτο, μια που είναι σαν να λέμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα γίνει Bundesbank, το Μαξίμου Λευκός Οίκος και ο Εθνικός Κήπος Hyde Park.

Η αναγνώριση ότι σήμερα η ελληνική αστυνομία είναι στο στυλ του Ηλία του 16ου είναι ένα κλείσιμο του ματιού στον ρεαλισμό, αλλά δίνει το ίδιο ανεπαρκείς εγγυήσεις για την θεραπεία της κατάστασης, όπως και το «ελληνικό FBI».

«Η ποιότητα των μεταναστών που μας έρχονται είναι πολύ κακή» είπε παρακάτω ο υπουργός (παραγγέλνοντας ένα ακόμη ούζο) και μετά ζήτησε το δειγματολόγιο να διαλέξει άλλους, ποιοτικότερους μετανάστες με Phd αποφασισμένος να επιστρέψουμε αυτούς τους φτωχοδιαβόλους αγράμματους από το Πακιστάν στο μαγαζί που τους πήραμε.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο (εδώ στραβός είναι ο Πακιστανός) και όταν στις αρχές του ΄90 έμπαιναν στη χώρα μας «μορφωμένοι» από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και λοιπά, καλά δεν τα έλεγες τα πράγματα. Και ας ήταν οδοντίατροι στην προηγούμενη πατρίδα τους, εδώ για πειναλέους κλέφτες τους στραβοκοιτάζαμε.

Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να έχει αποτέλεσμα κυρίως όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες και όχι μόνο όταν «οι μετανάστες που μας έρχονται είναι υψηλού επιπέδου». Οι ευχές τύπου «μακάρι να είχαμε καλύτερης ποιότητας μετανάστες» ή «θα πάψουμε να είμαστε ο Ηλίας του 16ου» θυμίζουν περισσότερο εξαγγελίες εποχής… Μαυρογυαλούρου, παρά τεχνοκράτες με σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Κάθε εκλογικό σώμα όμως έχει τους πολιτικούς που του ταιριάζουν. Ο κ. Δένδιας θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της Κυβέρνησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v