Σε ποιον είπες "...την παναγία σου", ρε;

Τον κάνει ή δεν τον κάνει ο Τσίπρας τον σταυρό του; Η ξεφτίλα δεν είναι ξεφτίλα αν  παίζεται η εξουσία. Τα λέω σωστά κυρά-Νέα Δημοκρατία μου;
Όταν επί αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου η Νέα Δημοκρατία είχε διαλέξει να ποντάρει στο θέμα «ταυτότητες», που το εκσυγχρονιστικό κράτος Σημίτη άλλαξε, χαμένη δεν βγήκε. Η κίνηση δεν της έδωσε την εξουσία, αλλά 3-4 πόντους στις δημοσκοπήσεις τους κέρασε.

Προ ετών, ο τότε συμπαθής στον κόσμο Γιάννης Τζαννετάκος, πήγαινε «τρένο» για τη Νομαρχία μέχρι που αποκάλεσε τον Χριστόδουλο με το κοσμικό του όνομα και μετά τον παρακαλούσε για μια συνάντηση-συγχώρεση που δεν έλαβε ποτέ.

Γενικώς στη χώρα μας όποιος επενδύει στην εκκλησία και στο αίσθημα πίστης του μέσου έλληνα δεν χάνει ποτέ.
 
Διότι ο μέσος έλληνας που λέγαμε, ακόμη και χωρίς να είναι ευσυνείδητος «πιστός», εκτιμά την θρησκεία ως μια ιδιότητα που οπωσδήποτε ταιριάζει σε έναν καθώς πρέπει άνθρωπο.

Με τον ίδιο τρόπο εκτιμά και τη στρατιωτική θητεία, την ψήφο, την υποχρέωση των αρσενικών να προστατεύουν τα θηλυκά, την «τιμή» της οικογένειάς του και το να έχει καλό αυτοκίνητο.

Έτσι, το συνηθέστερο πεδίο όπου φαίνεται το θρησκευτικό αίσθημα του έλληνος (μετά το γνωστό… πεντάλεπτο στην λειτουργία της Ανάστασης), είναι όταν κάποιος του θίγει τα Θεία ή- ακόμη σημαντικότερο- φαίνεται να του θίγει τα Θεία, να απειλεί δηλαδή την υπόληψή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτή η ανοησία του «μη βλαστημάς». Λες και αν υποσχεθείς στον άλλο μια γενετήσια πράξη με την Παναγία του, θα επισύρεις επάνω σου όλη την θεϊκή μήνιν, ενώ αν στη θέση της Παναγίας βάλεις το «κέρατό» σου ή «την τύχη» σου, το ανόμημα είναι ελαττωμένης σημασίας. Μια τέτοια λογική βέβαια χρεώνει την Παναγία και στο λοιπό κατά περίπτωση θεϊκό σύστημα ανθρώπινη μικροπρέπεια που αποτυπώνεται περίφημα με τη λαϊκή ρήση: «μακριά απ΄τον κώλο μου και όπου θέλεις βαλ’το».

Εκ του ασφαλούς λοιπόν το ποντάρισμα στο θρησκευτικό μας αίσθημα και αυτοί των συντηρητικών παρατάξεων το ξέρουν καλύτερα. Το κόστος που πρέπει να πληρώσουν για να λειτουργήσει αυτή η μηχανική λέγεται αναξιοπρέπεια. Δεν τους ανησυχεί όμως γιατί φαίνεται πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους δεν το υπολογίζουν.

Έτσι, μπορεί να βγάζει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία για το αν «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος». «Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας», συνεχίζει αυστηρά η ανακοίνωση, κάτι που μεταφράζεται σε «δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας άπιστος νοικοκύρης που να μην τον νοιάζει αν κάνει ο Τσίπρας τον σταυρό του…».

Όχι, όχι αγαπημένη Νέα Δημοκρατία! Μην σκέφτεσαι έτσι για εμάς τους ψηφοφόρους. Έχουμε όλοι φρικάρει με την πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να είναι άθεος και να φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία. Αυτοί οι βρωμοκομμουνιστές σε λίγο θα μας πούνε ότι δεν θέλουν να πληρώνονται και όλοι οι παπάδες από το υπουργείο Παιδείας από τα χρήματα που δίνονται για την εκπαίδευση των παιδιών. (Παναγία σώσε!)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v