Η Ford μειώνει τη κατανάλωση

Λίγo πριν την έλευση του 2014, η Ford ανακοίνωσε μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις.
Η Ford μειώνει τη κατανάλωση
του Σπύρου Ρέκκα

Λίγo πριν την έλευση του 2014 η Ford ανακοίνωσε μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις. Η φίρμα που παράγει μοντέλα με έντονο οδηγοκεντρικό προσανατολισμό, έχει συμπεριλάβει στις προτεραιότητες της την μείωση της κατανάλωσης καύσιμου.

Εκτός των προσπαθειών που κάνουν οι μηχανικοί στην μείωση του βάρους, στον περιορισμό της αεροδυναμικών συντελεστών, στην εξέλιξη των κινητήρων και των άλλων μηχανικών τμημάτων, προστέθηκε και η εισαγωγή εξελιγμένων συστημάτων περιορισμού της κατανάλωσης.

Σε αυτά τα συστήματα κυρίαρχο ρόλο θα έχει η νέα γενιά μονάδων Stop & Start. Να θυμίσω ότι το Stop & Start είναι στο βασικό εξοπλισμό πολλών νέων μοντέλων της Ford καθώς και άλλων εταιρειών, και η βασική λειτουργία του είναι να σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μόλις το αυτοκίνητο σταματήσει. Αυτόματα τον εκκινεί μόλις πατήσουμε το γκάζι. Έτσι εξοικονομείται σημαντική ποσότητα καύσιμου και περιορίζεται η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η νέα γενιά Stop & Start θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και των επικίνδυνων ρύπων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Ford έχει στόχο έως το 2017 να διαθέτει αυτό το σύστημα το 70% των μοντέλων της. Μια πρώτη εκτίμηση της μάρκας είναι να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου γύρω στο 3,5%.

Επικροτώ αυτή την απόφαση της Ford και θέλω να θυμίσω ότι, το πρόγραμμα δημιουργίας και εξέλιξης των τρικύλινδρων κινητήρων βενζίνης Ecoboost χωρητικότητας μόλις 1.000 κ.εκ. έχει αναβαθμίσει την θέση της μάρκας στον τομεα των κινητήρων με φιλοσοφία downsizing και παράλληλα έχει ανοίξει νέους δρόμους στις κινητήριες μονάδες με έντονο οικολογικό πρόφιλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v