Νέα απάτη στις ασφάλειες οχημάτων

Τελειώνει το 2013 και ακόμη η πολιτεία δεν μπορεί να μας θωρακίσει από απατεώνες και κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται τον κλάδο του αυτοκίνητου.
Νέα απάτη στις ασφάλειες οχημάτων
του Σπύρου Ρέκκα

Τελειώνει το 2013 και ακόμη η πολιτεία δεν μπορεί να μας θωρακίσει από απατεώνες και κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται τον κλάδο του αυτοκίνητου. Το τελευταίο κρούσμα εξαπάτησης των κατόχων οχημάτων σημειώθηκε στη δεινοπαθούσα ασφαλιστική αγορά.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, εντόπισε και συνέλαβε μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.

Τα μέλη της είχαν συστήσει «μαϊμού» ασφαλιστική εταιρεία, η οποία –υποτίθεται- ήταν υποκατάστημα της βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας Balkan Balkan Insurance. Σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, πράκτορες και διαμεσολαβητές, αναλάμβαναν την έκδοση πλαστών ασφαλιστηρίων αστικής ευθύνης οχημάτων.

Όπως μου διευκρίνισε ένας έμπειρος ασφαλιστικός πράκτορας οι κάτοχοι οχημάτων πρέπει να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζονται εταιρείες που υπόσχονται πολύ φτηνά ασφάλιστρα.

Η έλλειψη ελέγχων και η ανάγκη για αναζήτηση των φθηνότερων τιμών στα προϊόντα και στις υπηρεσίες λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι οι σημαντικότερες αιτίες για την ανάπτυξη ανάλογων προβλημάτων σε πολλούς κλάδους.

Η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύσει και να τιμωρεί υποδειγματικά όσους μας εξαπατούν. Φαντασθείτε τις συνέπειες που θα είχαν τα μέλη αυτής της εγκληματικής ομάδας, αν τολμούσαν να δράσουν στην Αμερική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v