Γερή κόντρα για τα premium μοντέλα το 2013

Το 2013 σε λίγες ήμερες θα μας αποχαιρετήσει. Επιχειρώ ένα πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα της χρονιάς.
Γερή κόντρα για τα premium μοντέλα το 2013
του Σπύρου Ρέκκα

Το 2013 σε λίγες ήμερες θα μας αποχαιρετήσει. Επιχειρώ ένα πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα της χρονιάς. Και φέτος παρά την οικονομική δυσπραγία η κατηγορία των premium αυτοκινήτων κινήθηκε με αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, μέχρι το τέλος Νοέμβριου, είχε διαμορφωθεί η εξής εικόνα στην κατηγορία των αυτοκίνητων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάλογη τιμή πώλησης.

Η Audi για μια ακόμη χρονιά είναι πρώτη στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων. Έχει διαθέσει μέχρι το τέλος Νοέμβριου 1.724 αυτοκίνητα και παρουσιάζει μια μικρή πτώση των πωλήσεων κατά 1,1% σε σχέση με το ενδεκάμηνο του 2012. Η Audi ποντάρει στην ύπαρξη των κινητήρων μικρού κυβισμού στα περισσότερα μοντέλα της και στην πολύ καλή σχέση τιμής/ προϊόντος. Ισχυρά όπλα της και φέτος είναι το Α3 που προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις καθώς και το Q3.

Η Mercedes στη δεύτερη θέση με 1.502 πωλήσεις και ιδιαίτερα εντυπωσιακή αυξητική πορεία. Το ποσοστό της στην ελληνική αγορά αυξήθηκε μέσα σε έντεκα μήνες κατά 39,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η Mercedes οφείλει την επιτυχία της κυρίως στην θετική ανταπόκριση που έδειξε το αγοραστικό κοινό στη νέα AClass καθώς και στην εντυπωσιακή CLA.

Η BMW είναι τρίτη αλλά και αυτή έχει να επιδείξει σημαντική αύξηση στον όγκο των πωλήσεων της. Διέθεσε 1.481 αυτοκίνητα και παρουσίασε αύξηση κατά 30,1% σε σχέση με πέρσι. Η BMW κατάφερε να αλλάξει γρήγορα την εμπορική πολιτική της και να προσφέρει τα μοντέλα που ενδιαφέρουν την ελληνική αγορά σε δελεαστικές τιμές. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία της έχουν η σειρά 1 η οποία προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις και η Χ1.

Η Volvo είναι η μοναδική μη γερμανική μάρκα που καταφέρνει να σταθεί δίπλα στον ισχυρό ανταγωνισμό. Η σουηδική φίρμα κατέλαβε την τέταρτη θέση στην λίστα της premium κατηγορίας. Πούλησε 1.309 αυτοκίνητα και το ποσοστό της αυξήθηκε κατά 8,3% σε σχέση με πέρσι. Η Volvo έχει την τύχη να διαθέτει στη γκάμα της τρία μοντέλα τα οποία σημειώνουν υψηλές πωλήσεις και στην Ελλάδα. Το καινούργιο V40 και τα ανανεωμένα S60 και XC60 την έφεραν σε πλεονεκτική θέση.

Θέλω να τονίσω ότι η διάφορα μεταξύ των Mercedes και BMW μέχρι το τέλος Νοέμβριου ήταν μόλις 21 αυτοκίνητα. Στο τέλος Δεκεμβρίου θα γνωρίζουμε ποια γερμανική εταιρεία θα πάρει την δεύτερη θέση το 2013 στην premium κατηγορία.

Ακόμη και τώρα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, όσοι έχουν την οικονομική άνεση επιλέγουν αυτοκίνητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v