Πιο ακριβή η εκδρομή

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι, θα αυξηθούν κι άλλο τα διόδια σε μεγάλο αριθμό σταθμών του εθνικού δικτύου.
Πιο ακριβή η εκδρομή
του Σπύρου Ρέκκα

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι, θα αυξηθούν κι άλλο τα διόδια σε μεγάλο αριθμό σταθμών του εθνικού δικτύου. Ακούγεται πως οι αυξήσεις σε μερικούς σταθμούς θα αγγίξουν και το 60%. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, στους σταθμούς Αφιδνών, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Θήβας κ.α. η αύξηση υπολογίζεται να είναι γύρω στο 60%.

Υπολογίζω ότι το νέο κόστος, μόνο για τα διόδια σε όποιον τολμήσει να πάει με το αυτοκίνητο του από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη θα είναι 30,40 ευρώ. Τώρα βρίσκεται στα 24,15 ευρώ. Δηλαδή, έχουμε διάφορα 6,25 ευρώ. Αν αυξηθούν τα διόδια, στη περίπτωση επιστροφής η οικονομική αφαίμαξη διπλασιάζεται και αγγίζει τα 60,80 ευρώ.

Αποφεύγω να γράψω ποσά χρήματα απαιτούνται για καύσιμα - ακόμη και αν ο κινητήρας είναι ντίζελ τελευταίας γενιάς και αφήνω στην άκρη το συνολικό κόστος χρήσης του αυτοκινήτου, για να μην σας χαλάσω την διάθεση.

Ευτυχώς, που προβλέπεται σημαντική έκπτωση έως και 80% για τους συχνούς χρήστες του εθνικού δικτύου.

Θέλω όμως να τονίσω, ότι εδώ και πολλές δεκαετίες έχουμε πληρώσει ασύλληπτα ποσά σε διόδια και τέλη κυκλοφορίας, τα οποία όμως πήγαν για να κλείσουν άλλες τρύπες του δημόσιου προϋπολογισμού. Τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε πάλι για έργα που θα γίνουν. Επειδή το έχω ξαναδεί το έργο με τις τράπεζες και τους μεγαλοεργολάβους, κρατάω μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα.

Ωστόσο κάθε φορά που θα περνάω από τα διόδια θα πληρώνω κανονικά το υψηλό αντίτιμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v