Η αγελάδα και η τσέπη μας

Εδώ και πολλές δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις, όποτε είχαν ανάγκη από άμεσα φορολογικά έσοδα, κατέφευγαν στην εύκολη λύση που ονομάζεται αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.
Η αγελάδα και η τσέπη μας
Εδώ και πολλές δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις, όποτε είχαν ανάγκη από άμεσα φορολογικά έσοδα κατέφευγαν στην εύκολη λύση που ονομάζεται αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Όλοι οι υπεύθυνοι των οικονομικών επιτελείων αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο και κάθε όχημα, σαν μια καλοθρεμμένη αγελάδα που έχει την δυνατότητα να προσφέρει φόρους.

Εδώ που τα λέμε, το σχέδιο τους ήταν καλά στημένο. Κάθε φορά κατάφερναν να αποσπούν σημαντικά ποσά από το ίδιο αντικείμενο. Στην επιτυχία τους συνέβαλαν η αγάπη του Έλληνα για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα καθώς και το μαύρο χρήμα.

Την τελευταία πενταετία μαζί με την οικονομική κρίση εκδηλώθηκε και η πιο λυσσώδης μάχη σε κάθε τι που κινείται. Οι εμπνευστές της υπερβολικής φορολογίας στα αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες κατάφεραν ισχυρά πλήγματα στους πολίτες και στον κλάδο. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και το κρατικό ταμείο έχασε τους καλύτερους πελάτες που πλήρωναν με ζεστό χρήμα.

Η τελευταία πράξη του φετινού έργου αρχίζει να παίζεται από σήμερα το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς.

Από σήμερα, μας περιμένει στο Taxisnet η εφαρμογή που θα μας ενημερώνει για τα τέλη κυκλοφορίας και τον πρόσθετο φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού. Δυο άδικοι φόροι που δεν έχουν καμία σχέση με το αυτοκίνητο και την οδική ασφάλεια. Δυο ακόμη χαράτσια για να κλείσουν μερικές τρύπες στον προϋπολογισμό.

Αναμένεται νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες και νέα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Δυστυχώς πλέον η αγελάδα δεν έχει την ικανότητα να τροφοδοτήσει τον κρατικό κορβανά. Η τσέπη μας είναι άδεια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v