Γιατί επίδομα μόνο στις «άγαμες κορασίδες»;

Μια αδικία δεκαετιών επιχειρεί να ανατρέψει επιτέλους η ευρωπαϊκής επιτροπή, απειλώντας να φέρει, μέσω της ισότητας, δημοσιονομικά προβλήματα στην Κυβέρνηση.
Μια αδικία δεκαετιών επιχειρεί να ανατρέψει επιτέλους η ευρωπαϊκής επιτροπή, απειλώντας να φέρει, μέσω της ισότητας, δημοσιονομικά προβλήματα στην Κυβέρνηση.

Στις αρχές του 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε την ισότητα των δύο φύλων παντιέρα και ανέθεσε στην σύζυγό του, Μαργαρίτα την ενεργή ανάμιξη στο γυναικείο κίνημα και τον προσηλυτισμό ψηφοφόρων.

Τα επόμενα χρόνια η προσπάθεια του έκατσε καλά αφού ήταν απόλυτα σύμφωνη και με τα όσα όριζαν οι Ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Η ελληνική κοινωνία που αυτοαποκαλούνταν «παραδοσιακή» ενώ στην πραγματικότητα ήταν απλώς εκ παραδόσεως φαλλοκρατική, δυσκολεύτηκε να χωνέψει την άνωθεν επιβαλλόμενη «εξίσωση». Από αυτή μάλιστα γεννήθηκαν και ουκ ολίγα χιομοριστικά σκετς σε επιθεωρήσεις της εποχής (Παναγία μου! –πόσο χρονών είμαι;).

Τριάντα χρόνια μετά η «ισότητα» ήρθε να στοιχειώσει το ελληνικό δημόσιο αυτή τη φορά με… δημοσιονομική αφορμή. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι άγαμες κορασίδες των δημοσίων υπαλλήλων.

Το λογικό θα ήταν να υποθέσει κανείς ότι οι Βρυξέλλες θα ζητούσαν να καταργηθεί αυτός ο αναχρονιστικός και κοστοβόρος «θεσμός» που σπαταλά κρατικά κονδύλια για να επιχορηγεί όσες από τις κόρες πεθαμένων δημοσίων υπαλλήλων δεν ευτύχησαν (ακόμη) να ντυθούν νυφούλες. Με τη χορηγία του έλληνα φορολογούμενου μάλιστα, πολλές από αυτές έχουν αντικίνητρο στο να υπαχθούν στα δεσμά του γάμου, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι έχουν πλέον αφέντη και δεν χρειάζονται άλλο το μπαμπά και τα λεφτά του (δηλαδή τα δικά μας).

Το καταπληκτικό με την διάταξη αυτή είναι ότι αφορά όχι την διαζευγμένη θυγατέρα αλλά την άγαμη. Όπερ μεθερμηνευόμενον, εμείς σου δίνουμε το κάτι τις σου όσο δεν είχες καν την ευκαιρία σου. Αν δοκιμάσεις σύζυγο και δεν κάτσει καλά, κανόνισε να πάρεις διατροφή γιατί ο πατέρας σου-εμείς δηλαδή- δεν μπορεί να πληρώνει άλλο την κακομαθιά σου. Ορίστε μας! ο ένας σου βρωμάει, ο άλλος σου ξυνίζει!

Και όμως οι ιθύνοντες της Ε.Ε. δεν στέκονται εκεί, αλλά ρωτούν ένα άλλο εύστοχο ερώτημα: Γιατί να μην παίρνουν το επίδομα και οι άγαμοι άρρενες; Τι θεωρεί η πολιτεία μας και γιατί μεροληπτεί έτσι; Ότι είναι πιο εύκολο για έναν άντρα να προσελκύσει δια βίου σύντροφο ή μήπως θεωρεί ότι οι άγαμοι άνδρες δεν έχουν ανάγκη την φροντίδα που ένα μηνιαίο επίδομα θα τους εξασφαλίσει;

Έχουμε και εμείς οι άγαμοι άρρενες τα δίκια μας, κύριε! Εδώ και τώρα αναδρομική καταβολή του επιδόματος σε όλους όσους δεν βρήκαν ένα χέρι να κρατήσει το μπράτσο τους διαβαίνοντας την πόρτα της εκκλησίας. Σε εκείνους που ακόμη δεν πρέπει να παρίστανται σε «οικογενειακά τραπέζια». Σε εκείνους που θεωρούν ότι η γκόμενά τους θα μείνει για πάντα χαμογελαστή και αδύνατη. Σε εκείνους που επισκέπτονται την τουαλέττα χωρίς να κλείνουν την πόρτα. Σε εκείνους που νομίζουν ότι ο dj στο γλέντι θα βάλει τη μουσική που είχαν συμφωνήσει.

Τα λεφτά μας ρεεεε!

Υ.Γ. χαιρετίζω την ευαισθησία των ευρωπαίων. Σκεφτόμουν μάλιστα ότι με κάνα- δυο τέτοιες πρωτοβουλίες ακόμη θα είναι προφανές ότι αντί να μας κάνουν οι εταίροι «ευρωπαίους», τους έχουμε κάνει εμείς έλληνες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v