Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών βυθίζοντας σε θλίψη την ελληνική δημοσιογραφία.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης

Η φωνή του υπήρξε από τις πλέον χαρακτηριστικές στις περιγραφές αθλητικών αγώνων. Ο ίδιος θεωρείτο ίσως ο σημαντικότερος Έλληνας αθλητικογράφος όλων των εποχών χάρη στη μακρά πορεία του ως συγγραφέας, ραδιοσχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών.

Ο Γιάννης Διακογιάννης δυστυχώς δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, καθώς έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών.

Γεννήθηκε στη Αθήνα όπου και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα.

Από το Σεπτέμβρη του 1966 έως το 1983 είχε διετελέσει βασικός παρουσιαστής της θρυλικής εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή»

Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και σηκώσαμε την κούπα στην Πορτογαλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v