Τρουφάκια με ρούμι, cookies με μερέντα και άλλα φανταστικά γλυκά που δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα και γρήγορα φτιάχνονται.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Έχετε λίγα λεπτά; Έχουμε πέντε πανεύκολες συνταγές για λαχταριστά γλυκά που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Και έξτρα μπόνους, το ότι είναι οικονομικότατες, αφού δεν απαιτούν παραπάνω από τρία ή τέσσερα το πολύ υλικά, που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλεύρι και την merenda. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 10-16 λεπτά.
Υλικά: 300 γρ. κουβερτούρα 50-55% 130 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 20 ml. σκούρο ρούμι Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, όσο έχουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας, βάζουμε το μπόλ σε μπέν μαρί. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει. Σχηματίζουμε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μία-μία τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Εκτέλεση: Βάζουμε την ζάχαρη στη φωτιά με λίγο νερό και λίγο χυμό λεμονιού να πάρει λίγες βράσεις. Μετά ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την σοκολάτα και αφού πήξουν όλα αυτά τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα πλάθουμε σε μπίλιες και αμέσως τα τυλίγουμε σε χοντρή ζάχαρη.
Εκτέλεση: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Bράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, να ενσωματωθεί στο γάλα και να γίνει το μείγμα λείο. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μπισκότα, γεμίζουμε τα κενά με σπασμένα μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε μπορούμε στη μέση να προσθέσουμε και άλλα μπισκότα. Διακοσμούμε όπως θέλουμε (κακάο, χρωματιστή τρούφα, φρούτα εποχής ή ό,τι άλλο έχουμε στο ψυγείο). Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και το αλείφουμε με βούτυρο. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε στο τέλος τα καρύδια στο μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια ή μακρόστενες μπάρες.