6 μπαρ για «ψαγμένα» ποτά

Δεκάδες ετικέτες από «ψαγμένα» ουίσκι, τεκίλες και τζιν σερβίρονται σε ποτήρι ή σε εκπληκτικά cocktails μέσα σε έξι ωραιότατα μπαράκια στην Αθήνα.
6 μπαρ για «ψαγμένα» ποτά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ποιότητα, όχι ποσότητα, λέει το ρητό, όμως στο κομμάτι του αλκοόλ, όταν ένα μπαρ σου σερβίρει σε ποτήρι σπάνιες ετικέτες ρούμι ή τζιν, παλαιωμένο σε ειδικό βαρελάκι ουίσκι και cocktails και εξοπλίζει την κάβα του συνέχεια με νέες ετικέτες τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Συγκεκριμένες μπαρ-ο-διευθύνσεις στην Αθήνα τιμούν την φιλοσοφία της μεγάλης ποικιλίας σε πάσης φύσεως οινοπνεύματα, τα σερβίρουν ορφανά ή σε εξαιρετικά cocktails και ενδείκνυνται για βραδιές spirit-ο – γνωσίας.

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα

Στην «βιογραφία των αποστάξεων», όπως μεταφράζεται αυτολεξεί το όνομά αυτού του all day bar δίπλα στο Χίλτον, το ουίσκι είναι σοβαρή υπόθεση. Τo CV Distiller διαθέτει πάνω από 600 ετικέτες ουίσκι, 350 εκ των οποίων θα βρείτε σε… πανελλαδική πρώτη στο χώρο του. Προσθέστε και εκείνες στο κελάρι στο υπόγειό του, μαζί με πολλά ακόμα σπάνια αποστάγματα και έχετε κοντά 1000 ετικέτες. Στο εσωτερικό του, το ξύλο «ζεσταίνει» τον χώρο και φτιάχνει σούπερ ατμόσφαιρα για εκλεπτυσμένες δοκιμές spirits. Σημειώστε ότι εδώ θα βρείτε και μπόλικες ετικέτες ρούμι (πάνω από 100), ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται και σεμινάρια γευσιγνωσίας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ (και φτάνει μέχρι τα 20€ ανάλογα με την ετικέτα που θα επιλέξετε), ενώ τα cocktails ξεκινούν από 9€ και περιλαμβάνουν δεκάδες επιλογές signature και κλασσικές.

Baba Αu Rum
Κλειτίου 6, Αθήνα

Ένα από τα πρώτα μπαρ που σέρβιρε εκλεπτυσμένα και σούπερ cocktails στο κέντρο της πόλης και παράλληλα ένας ποπ χώρος – ωδή στο ρούμι συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα να ανανεώνει τη γκάμα με τα ποικίλα ρούμια, τα οποία ξεπερνούν τις 250 ετικέτες. Αρκετές εξ’ αυτών μάλιστα δεν «παίζουν» αλλού στην Ελλάδα και εισάγονται αποκλειστικά για το μπαρ της Κλειτίου. Το «ψάξιμο» βέβαια συνεχίζεται και στα cocktails, τα οποία ενισχύονται με 100% homemade λικέρ, βερμούτ, bitter και σιρόπια για να φτάσουν στο ποτήρι μας όπως πρέπει. Εξαιρετικό το signature Baba au Rum με ρούμι Barcelo Imperial από τον Άγιο Δομίνικο, αρώματα βανίλιας και γλυκού σέρι. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails ξεκινούν από 7€.

Barreldier
Βουλής 7, Στοά Μπολάνη

Ταξίδι στον χρόνο και στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης σε αυτό το ατμοσφαιρικό μπαράκι το οποίο παλαιώνει τα spirits του σε ειδικά βαρελάκια σερβίροντάς τα είτε σκέτα είτε σε signature cocktails και «ντύνει» μουσικά τις νύχτες με jazz, soul και funk μουσικές και το εσωτερικό του με leather  και ξύλινα στοιχεία. Το ποτό εδώ είναι σοβαρή υπόθεση: έξι διαφορετικά gin tonic εκ των οποίων το ένα με homemade gin, παλαιωμένα ρούμια σε μεγάλη ποικιλία, cocktails που «ωριμάζουν» σε βαρέλια του μαγαζιού και αρκετές ετικέτες σε κονιάκ συνθέτουν τον... αλκοολικό χαρακτήρα του μπαρ. Must και το negroni, το οποίο διαθέτει ολόδικό του κατάλογο και σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€, τα cocktails από 8€ μέχρι 13€ ανάλογα με την ετικέτα που επιλέγεται ως βάση.

Gin Joint
Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα

Το ατμοσφαιρικό μπαράκι στην Πλατεία Καρύτση είναι από εκείνα που δύσκολα κάποιος Αθηναίος θα πει «δεν έχω πάει». Σταθερή αξία για ποτό στο κέντρο, κάνει σπονδή στο θεό του βρετανικού spirit και πλέον διαθέτει περισσότερες από 110 διαφορετικές ετικέτες που αποτελούν τη βάση για τα «ψαγμένα» cocktails τα οποία υπογράφουν οι έμπειροι ιδιοκτήτες του. Εδώ θα δοκιμάσετε διάφορες εκδοχές του θρυλικού Negroni, όπως το υπέροχο Roasted, μια ολόκληρη… σελίδα με επιλογές από Gin Tonic με διάφορα τζιν ως βάση και δεκάδες ακόμα cocktails σε άψογες εκτελέσεις. Must εδώ το κλασσικό και αγαπημένο The Jakes Leg, μια δημιουργία που συνδυάζει άψογα τα αρώματα του πράσινου τσαγιού από το Beefeater 24 με το ελληνικό πευκόμελο και το φασκόμηλο. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ ενώ τα cocktails 7-12 ευρώ.

Dos Agaves
Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι

Το μεξικάνικο μπαράκι που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο Μοναστηράκι δεν υπάρχει πια, όμως το αδερφάκι του προσγειώθηκε στη χαλανδριώτικη πιάτσα και φέρνει μαζί του όλες τις «ψαγμένες» ετικέτες τεκίλα που μας έκαναν να φεύγουμε παραζαλισμένοι από το στενό της Αβραμιώτου. Εδώ θα βρείτε περί τις ενενήντα ετικέτες τεκίλας και μεζκάλ, σκέτες ή σε λαχταριστά κοκτέιλ, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε ενώ παράλληλα λικνίζεστε σε ροκ, σουίνγκ και ροκαμπίλι ρυθμούς. Τα cocktails ξεκινούν από 8-9€, ενώ στα highlights της λίστας συμπεριλαμβάνεται το chili chocolate με τεκίλα, σοκολάτα και καυτερό chili, αλλά και οι σούπερ μαργαρίτες. Τα σφηνάκια κοστίζουν 3€ και ενδείκνυνται για τεκιλο-γνωσίες με την παρέα.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα

Το «μπαρ με τους πολλούς μπάρμεν» - ξεπερνούν τους 20- έφερε την «ψαγμένη» cocktail-ο-ποσία κοντά στο Σύνταγμα μέσα από τον εκτενή κατάλογό του, στον οποίο θα βρείτε περισσότερες από 15 ετικέτες τζιν, 20 ρούμια από κάθε γωνιά του κόσμου, αρκετές ετικέτες σε ουίσκι και βότκα. Όλα τα παραπάνω φυσικά μπλέκονται άψογα σε ιδιαίτερες γεύσεις μέσα από τα εξαιρετικά signature cocktails της μπάρας: στα must του εκτενούς καταλόγου το Carrot and stick με τεκίλα και το Saint Pierre με ρούμι. Το Noel σερβίρει από νωρίς ωραία καφεδάκια (μέχρι τις 20.00) και λίγο αργότερα λαχταριστά πιάτα ιταλικής κουζίνας. Τα ποτά τιμώνται από 5€ μέχρι 17€ και τα cocktails από 6€ μέχρι 11€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v