Τα δωρεάν του Μαρτίου: 10 καλά νέα

Ο μήνας που ξεκινά είναι γεμάτος πάρτι, συναυλίες, σινεμά και workshops με ελεύθερη είσοδο. Όσα θα κάνουμε τον Μάρτιο στην Αθήνα χωρίς ούτε ένα ευρώ.
Τα δωρεάν του Μαρτίου: 10 καλά νέα
της Ηρώς Κουνάδη

Δωρεάν προβολές ταινιών, live που υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε, μαθήματα για… ό,τι βάλει ο νους σας και –βέβαια– σούπερ κεφάτες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Απ’ όλα τα καλά και δωρεάν έχει ο Μάρτιος στην Αθήνα.

Το stand up comedy είναι jazz
Από την Τρίτη 1η Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 21.30

Ο Σωτήρης και ο Ντίνος είναι δύο γήινοι χαρακτήρες «χαμένοι στο διάστημα» της καθημερινότητας, στην Ελλάδα του σήμερα. Μιλάνε για όλους και για όλα, με όπλα τους τη σάτιρα και το χιούμορ, τις Τρίτες του Μαρτίου στο Jazz Point (Ακαδημίας 18, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3235911).

Athens Print Festival
Από 1η έως 31 Μαρτίου

Το Athens Print Fest/ Third Edition, η 3η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, και περιλαμβάνει εκθέσεις, ξεναγήσεις, σεμινάρια και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Μπουζούκι και συμπάθεια στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα, 12.00-15.00

Ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης και το Μουσικό Σύνολο των μπουζουκιών του «Οι Επόμενοι» κάνουν κάθε Δευτέρα ανοιχτές πρόβες-σεμινάρια για το κοινό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόβα ως θεατές - απλοί ακροατές, αλλά και να συμμετέχουν εφ’ όσον παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Happy hour στον Κινητήρα
Κυριακή 6 Μαρτίου, 18.00-20.00

- Μπορούμε οι ενήλικες να καλύπτουμε ανάγκες μας παίζοντας;
- Μπορεί το παιχνίδι να μας υποστηρίζει στην καθημερινότητα που ζούμε;
Σε αυτές τις ερωτήσεις επιχειρεί να απαντήσει η εκπαιδευτικός Εύη Θανέλλα, μέσα από ένα δίωρο σεμινάριο ενηλίκων αφιερωμένο στο παιχνίδι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η γυναίκα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι
Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 20.30

Τη θηλυκή παρουσία στη λαϊκή και τη ρεμπέτικη παράδοση αναζητούν στο Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, τηλ.: 210 3253272) ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Σπύρος Γκούμας και οι Παραπεταμένοι, μέσα από τραγούδια των Ρόζας Εσκενάζυ, Στέλλας Χασκίλ, Μαρίκας Καναροπούλου, Σωτηρίας Μπέλλου, Μαρίκας Παπαγκίκα, μεταξύ άλλων.

Σκωτία vs. Μάνη στο Μουσείο Μπενάκη
Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 19.30

Μια πρωτότυπη διάλεξη φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι) με θέμα τις ομοιότητες και τις διαφορές της Σκωτίας με την… Μάνη. «Η Σκωτία βρίσκεται στα βορειοδυτικά άκρα της Ευρώπης και η Μάνη στα νοτιοανατολικά» διαβάζουμε στην πρόσκληση της εκδήλωσης. «Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως και ομοιότητες. Με το θέμα αυτό ασχολείται η διάλεξη του Νίκου Βασιλάτου, καθώς και με την ανάδειξη των πλέον χαρακτηριστικών από αυτές».

Bernardino Femminielli live στο Φουάρ
Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6 (1ος όροφος), Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3211381
Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 21.30

Ένας άξιος εκπρόσωπος της underground μουσικής σκηνής του Μόντρεαλ έρχεται στην Αθήνα για ένα live που θα συζητηθεί. «Ο Bernardino Femminielli τραγουδά στα γαλλικά και στα ισπανικά και τοποθετεί τους στίχους του σε μουσικά περιβάλλοντα που αναμειγνύουν τις creepy εκδοχές της italo-disco με τo cosmic drone και το new wave με το μεταλλαγμένο industrial» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου. Ακούστε την μουσική του εδώ.

Κουκλοθέατρο, μουσική και σινεμά στον Γαλαξία της Νέας Σμύρνης
Ελευθερίου Βενιζέλου 14, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9334064

Ο νέος πολυχώρος πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης φιλοξενεί, μέχρι και τον Μάιο, πολλές και ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις για όλους. Ξεχωρίσαμε:

- Το Φεστιβάλ Κούκλας που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου και περιλαμβάνει παραστάσεις και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες (στις 19 και 20 Μαρτίου).

- Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους, με δωρεάν προβολές ταινιών (από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου).

- Το αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες της Σμύρνης, που «απλώνεται» σε διάφορες ημερομηνίες μέχρι τις 11 Απριλίου.

Τα ζόμπι βγαίνουν παγανιά στο Σύνταγμα
Σάββατο 12 Μαρτίου στις 18.00

Το Zombie Walk, που ξεκίνησε από την Αμερική και έφτασε πρόσφατα και στην Ελλάδα, είναι μια παρέλαση διαφορετική, στην οποία πλήθος κόσμου ντύνεται, μακιγιάρεται και περιφέρεται στην πόλη, πειράζοντας και ανατριχιάζοντας τους περαστικούς. Το event αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και διοργάνωση πολλών ομάδων που σχετίζονται με τις ταινίες και σειρές τρόμου, τη μουσική και το cosplay (διαγωνισμός μεταμφιέσεων). Η φετινή συνάντηση αφιερώνεται στη δεκαετία '80, τους "κακούς", ήρωες και αντιήρωες της παιδικής μας ηλικίας: Από τον Freddy Krueger στον Darth Vader και από τον Skeletor στα αλητόπαιδα της Cobra Kai, μοχθηρές φάτσες και σατανικά γέλια «έδιναν και έπαιρναν» μπροστά στα παιδικά μας μάτια. Τόσο η συμμετοχή, όσο και –φυσικά– η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων
Έως τις 14 Μαρτίου

Δέκα ελληνικά καρναβάλια σε μικρογραφία στην Πλατεία Συντάγματος (3-6 Μαρτίου), Τσικνοπέμπτη με latin χορούς και μουσικές στην Τεχνόπολη, πολύ παιχνίδι για τα πιτσιρίκια στο Ζάππειο, και βέβαια κούλουμα με χαρταετούς στον Λόφο του Φιλοπάππου περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τις φετινές Απόκριες. Δείτε τα όλα αναλυτικά εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v