Τα πιο λαχταριστά brunch της Αθήνας

Οκτώ αθηναϊκά café-εστιατόρια που σερβίρουν πεντανόστιμα pancakes, αυγά και αρωματικό καφέ κάθε Σαββατοκύριακο – ή και καθημερνά.
Τα πιο λαχταριστά brunch της Αθήνας

Σας συστήσαμε τα παλιά κι αγαπημένα αλλά και νεότερες αφίξεις στο «γήπεδο» των αθηναϊκών brunchάδικων. Αλλά έλα που, απ’ ό,τι φαίνεται, το brunch είναι μία συνήθεια που αγαπήσατε πολύ, και όλο και περισσότερα café και εστιατόρια εντάσσουν ειδικά μενού στον κατάλογό τους… Κι εμείς με τη σειρά μας, τα προσθέτουμε στον δικό μας «κατάλογο», αυτόν με τις νέες… «πρέπει-οπωσδήποτε-να-πάμε-και-να-τσακίσουμε-τα-pancakes» διευθύνσεις.

New York Sandwiches  
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000

Το αγαπημένο αμερικάνικο σαντουιτσάδικο που γνωρίσαμε στην σκιά του Πύργου των Αθηνών στους Αμπελόκηπους, τώρα αποβιβάστηκε και στο Σύνταγμα, για ακόμα πιο… κεντρικό brunch. Θα το απολαύσετε κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-18.00 (συνίσταται κράτηση για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι) και περιλαμβάνει αυγά σε κάθε εκδοχή (τηγανητά, ομελέτες, scrambled, benedict, Florentine), steak με αυγά, bagels με bacon και τσένταρ, BLT σε χωριάτικο ψωμί και φυσικά pancakes σε 6 διαφορετικές, γλυκές και αλμυρές εκδοχές. Κάθε πιάτο κυμαίνεται στα 3-7€, ενώ ο γαλλικός καφές είναι κερασμένος.

Penny Lane
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217

Γνήσιο brunchάδικο, το χαλανδριώτικο Penny Lane με τον μοντέρνο χώρο και την κουκλίστικη αυλίτσα (που σκεπάζεται τον χειμώνα), σερβίρει brunch όχι μόνο τα σαββατοκύριακα, αλλά κάθε μέρα από τις 10.00 ως τις 18.00 το απόγευμα. Κροκ μαντάμ, pancakes, πίτσες, αυγά benedict με ξεροψημένο μπέικον, σαλάτες με superfoods (δοκιμάστε αυτή με την κινόα) και burgers είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας – υπολογίστε περί τα 5-6€ ανά πιάτο.

Tier
Λεωφόρος Βασιλείου 10, Ψυχικό, τηλ: 2106776731

Από τις πιο φρέσκες αφίξεις στη γειτονιά του Φάρου Ψυχικού, το Tier et Tout σερβίρει το λαχταριστό (αλλά ακριβό) Bloody Sunday brunch του κάθε Κυριακή και γεμίζει τα τραπέζια με κις λορέν, σαλάτες νισουάζ, τις κλασικές ομελέτες, αλλά και πιο ιδιαίτερες εκδοχές, όπως τα αυγά σε φωλιά τηγανητής πατάτας με τρούφα. Για ένα χορταστικό brunch με καφέ, υπολογίστε τουλάχιστον 20-25€.

Harvest
Αιόλου 64 και Ευριπίδου, τηλ: 2130252284

Το γνωρίσαμε σαν ένα χαλαρό και καλαίσθητο wine bar, αλλά έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη bruncho-συνήθεια: Το Harvest στην πιο ήσυχη και μποέμ γωνιά του πεζοδρόμου της Αιόλου, σερβίρει υπέροχες γεύσεις καθημερινά – ξεχωρίζουμε τα υπέροχα pancakes με πραλίνα και crème anglaise ή αυτά με την γεύση cheesecake και μαρμελάδα φράουλα. Για τους φίλους των αλμυρών γεύσεων, τα ιβηρικά πιάτα αυγών, που μπορούν να συνοδευτούν με ισπανικά λουκάνικα, χαμόν και καραμελωμένα κρεμμύδια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά τον πρωινό καφέ σας ή το μεσημεριανό κρασί σας. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 6-8€.

The Albion 
Ομήρου 6, Ψυχικό, τηλ: 2106740710

Επιστρέφουμε στο Ψυχικό, όπου η γευστική επέλαση του brunch συνεχίζεται στον στιλάτο χώρο του Albion, ένα μεσογειακό bar restaurant που κάθε Κυριακή από τις 11.00 ως τις 16.00 μας σερβίρει ενδιαφέροντα, καλοστημένα πιάτα: Σούπες ημέρας, πανίνι με τόνο ή προσούτο, φρεσκοψημένο ψωμί με φέτες μοσχαριού, κις λορέν, στραπατσάδες, αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό, pancakes με ανθότυρο, μούρα και μέλι, γιαούρτι με σπιτική granola και το κλασικό αγγλικό πρωινό. Τα συνοδεύουμε με φρέσκους χυμούς (δοκιμάστε τον ιδιαίτερο ροζ γκρέιπφρουτ-μανταρίνι-πορτοκάλι-καρότο ή τον δυναμωτικό σέλερι-μήλο-μαϊντανό-δυόσμο-τζίντζερ) και smoothies (δεν θα αντισταθείτε στο φιστικοβούτυρο-μπανάνα-κανέλα ή στο γάλα-νουτέλα-μπισκότο-μπανάνα). Τα πιάτα κυμαίνονται στα 6-7€ και οι χυμοί και τα smoothies επίσης στο ίδιο εύρος τιμών.

The Underdog 
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 2130365393

Το πλέον μοντέρνο, hip στέκι του πεζοδρόμου στο Θησείο θέσπισε τα κοσμαγάπητα κυριακάτικα brunch του – τόσο κοσμαγάπητα που δεν βλάπτει μια τηλεφωνική κράτηση – από τις 11.00 ως τις 17.00. Στους μεγάλους πάγκους που απλώνονται στα διάφορα, βιομηχανικής αισθητικής επίπεδα του Underdog, σερβίρονται ωραίες σαλάτες (φακής ή κόκκκινης κινόα), αυγά (τηγανητά με πανσέτα ή λουκάνικο, ομελέτες με μανιτάρια, scrambled με μαστέλο ή benedict με καπνιστή πανσέτα και φρυγανισμένο μπριός), κροκ μαντάμ, ανοιχτά σάντουιτς, burgers και pancakes σε δύο εκδοχές, με μέλι, καρύδια και κανέλα, και με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 5-8€.

Μελίαρτος
Ερμού 65 και Αιόλου, τηλ: 216 7003113, 210 3237379 , 211 411979

Δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο café-αρτοπωλείο όπου μπορείτε να πάρετε καλούδια στο χέρι, καθώς κάνετε τις βόλτες σας στην Ερμού: Ο Meliartos φιλοξενεί πρωτότυπα θεματικά brunch τις Κυριακές, όπως τα οικογενειακά brunch κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου. Από τις 12.00 ως τις 16.00, οι ενήλικες τρώνε με 14€ και τα παιδιά με 6€, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν με έμπειρους παιδαγωγούς. Ο μπουφές του brunch περιλαμβάνει ελληνικές γεύσεις, από καγιανά και χωριάτικα κοτοπιτάκια μέχρι τάρτες με λαδένια Κιμώλου, μπουγάτσα σοκολάτας και σπιτική γαλατόπιτα. Στην τιμή περιλαμβάνεται και μυρωδάτος καφές ή ανάμεικτοι χυμοί. Σημειώστε επίσης πως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου διοργανώνεται και ειδικό brunch για… ερωτευμένους, με Valentine menu τις ίδιες ώρες, στα 14€ ανά ζευγάρι.

Warehouse
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Νεάπολη Εξαρχείων, τηλ: 2155408002

Μοντέρνο, φιλόξενο, βιομηχανικό όσο δεν πάει, αλλά και με τον χαλαρό αέρα των μποέμ εξαρχειώτικων πεζοδρόμων, το Warehouse καθιερώνει κυριακάτικα brunch από τις 12.00 ως τις 16.00. Αυτές τις τέσσερις ώρες, ισχύει μενού με 12€ το άτομο, που περιλαμβάνει ένα αλμυρό πιάτο, ένα γλυκό και έναν καφέ. Επιλέγουμε ανάμεσα σε scrambled eggs με καβουρμά κοτόπουλο, τοματίνια και καπνιστή κεφαλογραβιέρα, σολομό με σως ταρτάρ και ποσέ αυγά, κρουασάν με λευκή κρέμα πατισερί με άρωμα εσπεριδοειδών και pancakes με μπανάνα και σοκολάτα αρωματισμένη με φουντούκι. Στην λίστα των καφέδων θα βρείτε specialty χαρμάνια με ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v