Ψαγμένα μενού στις πιο ιδιαίτερες διευθύνσεις της Αθήνας, για να γιορτάσετε την Παραμονή των Χριστουγέννων στα πιο γευστικά ρεβεγιόν της πόλης.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Γεμιστές γαλοπούλες, ελληνικές γεύσεις, χειμωνιάτικα μυρωδικά, ζεστό κρασί, ζωντανή μουσική, κομψοί χώροι… Με άλλα λόγια, η απόλυτη εορταστική ατμόσφαιρα. Πού θα την βρείτε; Στις παρακάτω διευθύνσεις αθηναϊκών εστιατορίων, που ετοιμάζουν εορταστικό μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Ιδού οι πιο νόστιμες ιδέες για την Παραμονή:
Green Park Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, τηλ: 2102916650 Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, αλλά και μέσα στη φύση, στην καρδιά του καταπράσινου άλσους Βεΐκου, το Green Park ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με ζωντανή μουσικό έντεχνου και λαϊκού προγράμματος την Παραμονή. Στο μενού, που στοιχίζει 25€ κατ’ άτομο, περιλαμβάνονται καλωσόρισμα ελληνικού αποστάγματος και γεύση από καπνιστή μελιτζάνα, σουφλέ με πένες και τυριά, τηγανιά χοιρινού-κοτόπουλου και λουκάνικο, σιγοψημένα με τρίχρωμες πιπεριές και σβησμένα με λευκό κρασί, σαλάτα των μάγων, ήτοι πολύχρωμα λαχανικά με ρόδι, κουκουνάρι, σταφίδες και σάλτσα μελιού, τρυφερό χοιρινό με δαμάσκηνα, σιγοψημένο στη γάστρα με τις πατάτες του και ζεστή σοκολατόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα.
Στον οικείο, όμορφο χώρο του καλλιθεώτικου Ανθού, το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων μυρίζει Ελλάδα και στοιχίζει 35€ κατ’ άτομο. Περιλαμβάνει ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικά, μπρουσκέτα με μαρμελάδα κρεμμύδι, αβγό ορτυκιού με μαγιονέζα παντζαριού, σούπα με καλαμπόκι και καπνιστή πέστροφα, ριζότο σουπιάς με το μελάνι της, γιορτινή πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και τραγανή γραβιέρα και σιγοψημένο μαύρο χοίρο 12 ωρών με πουρέ κάστανο και κράνα. Το δείπνο κλείνει με σοκολάτα σε πέντε διαφορετικές γεύσεις και υφές.
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Παύλου Μελά 13 και Αναπήρων πολέμου, Καρέας, Βύρωνας, τηλ: 2107640240
Η παράδοση και το γκουρμέ πάνε… πακέτο στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, που αυτά τα Χριστούγεννα μας προτείνει να συνοδεύσουμε το δείπνο της Παραμονής Χριστουγέννων με ελληνική ζωντανή μουσική. Στο γευστικό μέρος της βραδιάς, θα υπάρξει εορταστικό set menu πέντε πιάτων, στα 35€ κατ’ άτομο. Θα περιλαμβάνει σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας με τσιπς από τραγανό προσούτο και σχοινόπρασσο, καρπάτσιο από φρέσκο μαριναρισμένο σολομό με χειροποίητη μαρμελάδα παντζάρι-τζίντζερ, ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φιλέτο πάπιας ζουλιέν, καραμελωμένα σύκα, ρόδι και βινεγκρέτ raspberry, φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό ή σιγοψημένο γουρουνόπουλο σε τραγανή κρούστα με πουρέ καρότου και μους σοκολάτας-κάστανου με γκανάζ ζεστής σοκολάτας. Το παιδικό μενού θα στοιχίζει 20€.
Στον κομψό άνετο χώρο της Αγοράς, με τα μεγάλα στρογγυλά τραπέζια, την νοσταλγική διακόσμηση και την πολυσυλλεκτική, δημιουργική κουζίνα, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα απολαύσουμε live jazz μουσική, μαζί με το εξής μενού που τιμάται στα 39€ κατ’ άτομο: Σούπα κολοκύθας βελουτέ με πορτοκάλι και αφρό από τζίντζερ, σαλάτα ραντίτσιο με άισμπεργκ, μοσχαράκι γάλακτος, φουντούκια, σταφύλια, πέρλες γαλλικού κατσικίσιου τυριού και βινεγκρέτ παλαιωμένης μαυροδάφνης, φρέσκα τορτιλιόνι γεμιστά με παρμεζάνα 36μηνης ωρίμανσης, κρέμα μαύρης τρούφας και σκόνη από καπνιστό κοτόπουλο, φιλέτο πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα από μύρτιλα ή παβέτα από λαβράκι με μπριάμ θαλασσινό και κρέμα πατάτας με σάλτσα εσπεριδοειδών. Το μενού κλείνει με πάβλοβα με μπαβαρουάζ λεμονιού και σιρόπι μέντας, και με δύο ποτήρια κρασί κατ’ άτομο (κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά και Κτήμα Τσέλεπου Δίλοφος).
Στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου Semiramis, με θέα την πισίνα και σε υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα, η Παραμονή των Χριστουγέννων γίνεται ακόμη πιο νόστιμη με ειδικό Christmas Eve Gala Dinner, με μενού στα 50€. Περιλαμβάνει γαλοπούλα ψητή με μπαχαρικά και πορτοκάλι, σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα και φρέσκια κρέμα και εκλέρ με κάστανο και σάλτσα πικρής σοκολάτας. Επιπλέον, θα υπάρχει και ειδικό μενού για παιδιά 3-12 ετών.
Στην αγαπημένη «φωλιά» της ελληνικής γαστριμαργικής σκηνής στο Μεταξουργείο, καθόμαστε αναπαυτικά στον κομψό χώρο του εστιατορίου Αθήρι και απολαμβάνουμε τις δημιουργίες που ετοιμάζει ο Αλέξανδρος Καρδάσης για την Παραμονή των Χριστουγέννων. Στο μενού περιλαμβάνεται σούπα κολοκύθας με σύγκλινο Μάνης αρωματισμένη με μανταρίνι, ταρτάκι με χοιρινό ραγού και σάλτσα κυδώνι αρωματισμένο με θυμάρι, σαλάτα σπανάκι με ρόδι και πορτοκάλι με σάλτσα μήλου και δαμάσκηνο, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με πουρέ γλυκοπατάτας και ζεστή σοκολάτα μανιταριών και για το φινάλε μους σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρο και μπισκότο αμυγδάλου. Το μενού στοιχίζει 43€ κατ’ άτομο.