Τα πιο λαχταριστά παγωτατζίδικα στο κέντρο

Η εποχή του gelato ξεκίνησε επίσημα για αυτό ξεχυθήκαμε στα καλύτερα παγωτατζίδικα του κέντρου, πριν από σένα… για σένα.
Τα πιο λαχταριστά παγωτατζίδικα στο κέντρο

Άνθρωπο που δεν του αρέσει το παγωτό, μην τον εμπιστεύεσαι. Καλό είναι να τα λέμε αυτά και να τα ξεκαθαρίζουμε νωρίς. Ειδικά τώρα που καλοκαίριασε και μπορούν ακόμη κι αυτοί με τα ευαίσθητα λαιμά να χαρούν την επίσημη γλυκιά απόλαυση της εποχής. Κάπου εδώ αξίζει να μακαρίσουμε όλα τα λαχταριστά παγωτατζίδικα που υπάρχουν γύρω μας και γεμίζουν με εκλεκτές γεύσεις το χωνάκι μας. Αν αυτή την περίοδο κινείσαι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, θα σου πούμε εμείς πού να πας για να φας το καλύτερο παγωτό της πιάτσας.

Κόκκιον (Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 69.81.563.511)



Το Κόκκιον είναι αναμφίβολα ένας από τους παγωτοναούς του αθηναϊκού κέντρου μιας και οι άνθρωποι πίσω από αυτό, ρίχνουν όλο το μεράκι τους στη δημιουργία υπέροχων γεύσεων με τα πιο αγνά υλικά. Αν πάλι είσαι vegan, είναι σίγουρο ότι στο Κόκκιον θα βρεις λαχταριστές sorbet επιλογές, που θα σε κάνουν θαμώνα του. Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι η αλμυρή καραμέλα, το ωμό αμύγδαλο και φασόλι tonka, φιστίκι με καραμέλα και κομμάτια σοκολάτας και σορμπέ μανταρίνι με τζίντζερ.

Χαρά (Πατησίων 339, τηλ.: 2102287266)



Η Χαρά είναι δίχως άλλο ένα από τα πλέον θρυλικά ζαχαροπλαστεία/παγωτατζίδικα της πόλης, κερνώντας παγωμένη απόλαυση από το 1969. Σε ένα χώρο βγαλμένο από ελληνική ταινία των 60s που ξυπνά μνήμες από την παλιά Αθήνα η Xαρά συνεχίζει να φτιάχνει το λατρεμένο Σικάγο με την παραδοσιακή συνταγή που έχουν αγαπήσει γενιές και γενιές. Μαζί με το πολίτικο εκμέκ που συνοδεύεται με κολασμένο παγωτό καϊμάκι είναι οι σπεσιαλιτέ του καταστήματος που δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις. Οι τιμές είναι στα 14€ το κιλό ανά γεύση.

Dickie Dee (Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0323 8277)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens)



Αν υπήρχε παγωτοπαράδεισος, είναι σίγουρος ότι θα έμοιαζε με το Dickie Dee, όσο φτερωτοί άγγελοι (‘ντάξει το παρακάναμε, σταματάμε) σερβίρουν μαλακό παγωτό μηχανής, που λιώνει στο χωνάκι μας με κάθε γλειψιά. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις γεύσεις λουκούμι, toblerone, τσουρέκι και cheesecake. Μην φύγεις προτού δοκιμάσεις να φας το χωνάκι σου τυλιγμένο σε μαλλί της γριάς. H μπάλα κοστίζει 2,5€.

Le Greche (Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, τηλ.: 2167006458)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Greche (@le_greche)



Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, θα βρεις ένα λαχταριστό παγωτατζίδικο το οποίο τιμά την ιταλική τέχνη του gelato, που όλοι μας αγαπάμε να καταβροχθίζουμε. Σίγουρα όταν βρεθείς στο Le Greche δεν θα ξέρεις ποια γεύση να πρωτοδιαλέξεις, όμως καλό είναι να έχεις προτεραιότητες στη ζωή σου και να δοκιμάσεις στρατσιατέλα, γιαούρτι με γκρανόλα, φυστίκι και την σαγονοπεσιματική σοκολάτα με λεμόνι.

Melt (Αιόλου 19, Αθήνα τηλ.: 21 0323 1548)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eric (@kurashige28)



Αν σε φέρει ο δρόμος στην Αιόλου και θες ένα παγωτό-break είναι σίγουρο ότι θα το βρεις στο Melt. Στη βιτρίνα του θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις φρέσκου χειροποίητου ιταλικού παγωτού. Αν είσαι μερακλής πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στο mascarpone mango ginger, στη μαστίχα Χίου, στο μπισκότο κανέλας, το φιστίκι Σικελίας και την κρέμα αγριοκέρασο. Η τιμή για το μισό κιλό ανέρχεται στα 8,5€ ανεξαρτήτου γεύσης.

Zuccherino (Μητροπόλεως 80, Αθήνα, 210 32 13 015)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zuccherino.gr (@zuccherino.gr)



Το Zuccherino έχει τέσσερα υποκαταστήματα σε όλη την Αττική, με το κεντρικότερο εξ αυτών να βρίσκεται επί της Μητροπόλεως. Έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε παγωτολάτρη έχει στη βιτρίνα του πολλές και ψαγμένες γεύσεις που θα κάνουν το σαλάκι σου να τρέξει. Σίγουρα δώσε μια ευκαιρία στο mascarpone tiramisu, στο παστέλι αμυγδάλου, στην πάστα φλώρα βερίκοκο, στο φραγκοστάφυλο και στη λευκή σοκολάτα με μύρτιλο. Η τιμή κάθε γεύσης ανά μισόκιλο ανέρχεται στα 8,60€.

Maraboo (Αρχελάου 17, Παγκράτι, τηλ.: 21 0724 7037)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maraboo (@marabooicecream)



Πάμε λίγο προς Παγκρατάρα μεριά τώρα, για να βρούμε το Maraboo με το λαχταριστό χειροποίητο παγωτό του, που γεμίζει χωνάκια και μπολ πελατών με ρυθμό μυδραλιοβόλου. Αν σου αρέσει να παίζεις μπάλα παραδοσιακά, τότε το ανθόγαλο, το φιστίκι κι η σοκολάτα γάλακτος μοιάζουν οι κατάλληλες επιλογές, ενώ η καραμέλα με το αλάτι θα φέρει ρίγη στον ουρανίσκο σου. Οι sorbet επιλογές του μοσχολέμονου και του ταχινιού με μέλι επίσης θα σε στείλουν αδιάβαστο. Το κιλό ανά γεύση κοστίζει 20€.

Spoild (Βουλής 5, Σύνταγμα, τηλ.: 2103210115)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη spoild (@getspoild)



Αν εκτός από το παγωτό σου αρέσει κιόλας να σε κακομαθαίνουν, τότε σου έχουμε το τέλειο μέρος να επισκεφθείς. Πέρα από τα συγκλονιστικά του cookies, και την υπέροχη γεύση της κρέμας αμυγδάλου, στο Spoild μπορείς να χτίσεις το «γλυκοπαγωτό» σου, βάζοντας σε χωνάκι ή μπολάκι, όποιον συνδυασμό λαχταρά η ψυχή σου. Στα στανταράκια των επιλογών είναι το παγωτό κρέμα με μαρμελάδα πορτοκάλι, κανέλα και επικάλυψη sprinkles πορτοκάλι αλλά και το παγωτό κρέμα με φυστικοβούτυρο, σταγόνες καραμέλας και επικάλυψη frosties. Οι τιμές ξεκινούν από 2,90 ανά γεύση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v