Σε αυτές τις παραλίες θα κάνεις τα πρώτα μπάνια

Έχεις όρεξη για το πρώτο μπάνιο; Έχουμε ωραιότατες αττικές παραλίες για να ξεκινήσεις επίσημα την πρόβα καλοκαιριού.

Σε αυτές τις παραλίες θα κάνεις τα πρώτα μπάνια

Μάης ίσον πρώτο καλοκαίρι αν μας ρωτάς. Και αν κρίνουμε από τον καιρό, το Σαββατοκύριακο που έρχεται, αλλά και οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις το μεγάλο βήμα.

Αυτό που ξεκινά από την αμμουδιά και καταλήγει στη θάλασσα με ένα ωραιότατο «μπλουμ». Χρειάζεται θάρρος, ίσως και να είναι λίγο κρύα ακόμα, όμως μη φοβού. Το παν είναι να κάνεις την αρχή.

Και για να γίνει σωστά η αρχή, σου έχουμε παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας παραλίες για να πάρεις το βάπτισμα.

ΚΑΠΕ

KAPE Beach

Τι πιο σύνηθες θα πει κάποιος. Θα συμφωνήσουμε. Η κυκλαδίτικη παραλία του Σουνίου με τα αρκετά σκαλοπάτια όμως είναι χάρμα οφθαλμών αυτήν την περίοδο που δεν ασφυκτιά από τις χιλιάδες ομπρέλες. Δεν είναι οργανωμένη, ενώ ακριβώς δίπλα θα βρεις και δύο μικρές, απομονωμένες παραλίες για γυμνισμό. Δυστυχώς, το όμορφο καφέ στην κορυφή της δεν θα λειτουργήσει φέτος.

Αν πεινάσεις μετά τις βουτιές, τα ταβερνάκια της περιοχής είναι μπόλικα και ωραιότατα.

Διάβασε επίσης: Το Σούνιο είναι η τέλεια μονοήμερη εκδρομή 

Δικαστικά

Δικαστικα, Αττικη

Είναι για τον βορρά, ό,τι τα Λιμανάκια για τον νότο, θα δεις παρακάτω. Μπορεί να στερούνται σε αμμουδιά όμως έχουν πεντακάθαρα, βαθιά και παγωμένα νερά και όμορφο βυθό για να βουτήξεις με μάσκα αν είσαι του αθλήματος. Οι βουτιές από τα βράχια επιβάλλονται εδώ, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις το βάπτισμα… ύδατος.

Λιμανάκια

Swimmers

Βραχώδη, με εύκολη πρόσβαση με λεωφορεία, τα Λιμανάκια έχουν γαλαζοπράσινα νερά στα οποία θα βουτήξεις απευθείας από τα βράχια ουρλιάζοντας ή μη. Δύσκολα θα πιάσεις σκιά αν έχει κόσμο, αλλά αυτήν την περίοδο είναι πιθανό να βρεις. Έχουν… αρίθμηση ανάλογα με τη σειρά που τα συναντάς, από το Λιμανάκι 0, το Πρώτο Λιμανάκι, το Δεύτερο Λιμανάκι και το Τρίτο Λιμανάκι. Στο πρώτο έχει και καντίνα.

Σχοινιάς

#Schinias #greece #sea #sky #sand #summer #exklusive_shot #relax #ig_greece #instagreece #instadream #picoftheday #august #all_shots #amazinggreece #seaside #swim #gf_greece #loves_world #blue</strong></p>
<p>Η μοναδική, ή τελοσπάντων μία από τις ελάχιστες παραλίες τις Αττικής που θα βουτήξεις με φόντο ένα πευκόδασος και αν αυτό δεν είναι το νόημα μιας παραλιακής εξόρμησης τότε τι είναι; Τα νερά είναι καθαρά και ρηχά – ό,τι πρέπει και για τα πιτσιρίκια, ενώ η αμμουδιά απέραντη με χώρο για να απλωθείς άνετα με ομπρέλα και πετσέτα. Έχει και ωραία πράγματα να κάνεις στα πέριξ.</p>
<p><a href=Διάβασε επίσης: Μια γεμάτη μέρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα 

Άγιος Νικόλαος

ANAVISSOS

Προστάτης των ναυτικών, αλλά και «ιδιοκτήτης» μιας ωραιότατης παραλίας, λίγο μετά από αυτή της Αναβύσσου. Ο Άγιος Νικόλαος είναι οργανωμένος σε ένα του κομμάτι και έχει ωραία, καθαρά νερά. Θες και ένα «μυστικό»; Ανηφορίζοντας προς το πέτρινο εκκλησάκι και ακολουθώντας το μονοπάτι, θα βρεθείς σε ένα μίνι κολπίσκο με ωραία νερά για πιο πριβέ βουτιές.

Αλθέα

Μαζί με τη διπλανή της, το Νησί του Ντούνη, είναι δύο τέλειοι αμμουδεροί κολπίσκοι, με ωραία καθαρά νερά (στο Νησί με λίγες πέτρες μέσα στο νερό, φέρε παπουτσάκια) και ονειρική σκιά από βράχια και αρμυρίκια, την οποία λογικά θα βρεις διαθέσιμη αν δεν έχει κόσμο αυτήν την περίοδο.

Μικρό Καβούρι

Sunset kavouri

Θες κάτι κοντινό στην πόλη με ολίγη ρομαντζάδα; Το Μικρό Καβούρι είναι αυτό με το νησάκι απέναντι από την παραλία, σε περπατήσιμη απόσταση μέσα στο νερό και βλέπει σε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αττικής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v