Θα πάμε σε κανένα νησάκι τον Μάιο; Τι λένε οι τιμές;

Πόσο έχουν τα δωμάτια για τον Μάιο στα κοντινά νησιά; Τι λένε οι τιμές των ακτοπλοϊκών φέτος; Τα βάλαμε κάτω και ευπειθώς αναφέρουμε.

Θα πάμε σε κανένα νησάκι τον Μάιο; Τι λένε οι τιμές;

Τα παλιά καλά χρόνια, τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου ήταν… πρόβα διακοπών στα νησιά γύρω από την Αθήνα. Με τις τιμές τελευταία να τραβούν απελπιστικά την ανηφόρα, είπαμε διστακτικά να ρίξουμε μια ματιά στο μπάτζετ που θα χρειαστείς για να πεταχτείς στην Αίγινα, την Άνδρο, τον Πόρο και την Εύβοια. Ιδού τι ανακαλύψαμε.

Στην Αίγινα…

Τα οικονομικότερα δωμάτια βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα, στα ανατολικά του νησιού, η οποία ωστόσο προϋποθέτει όχημα για τις μετακινήσεις σου καθότι απέχει γύρω στο 20λεπτο οδήγησης από την πόλη της Αίγινας. Εδώ, ένα στούντιο σαν αυτό θα σου κοστίσει μόλις 43€ τη βραδιά για δύο άτομα, ενώ τα συμπαθέστατα Anna Studios κυμαίνονται στα 52€ το δίκλινο.

Ωραία οικονομική επιλογή είναι επίσης το Perdika Mare Guesthouse στο ομορφότερο ίσως από τα χωριά του νησιού, την Πέρδικα, η οποία βολεύει και για να βουτήξεις στο νησάκι της Μονής, απέναντί της, που έχει χωρίς υπερβολή τα ωραιότερα νερά του Σαρωνικού. Τα δίκλινα εδώ ξεκινούν από 43€.

Τέλος, αν θέλεις να μείνεις μέσα στην πόλη της Αίγινας, ωραία επιλογή είναι το Αιγινήτικο Αρχοντικό, τα δωμάτια του οποίου ξεκινούν από τα 57€ για τον Μάιο.

Τα ακτοπλοϊκά τι λένε; Από 21€ έως 24€ κυμαίνονται τα εισιτήρια των ferry boat πήγαινε-έλα, για μία ώρα και κάτι από το λιμάνι του Πειραιά. Αν θέλεις να πάρεις και αυτοκίνητο μαζί, υπολόγισε άλλα 58€ για το πήγαινε-έλα.

Διαβάστε περισσότερα - Ένα τέλειο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στην Αίγινα 

Στην Άνδρο…

Δωμάτια σε καλές τιμές έχουν σταθερά το Γαύριο, το λιμάνι δηλαδή του νησιού, και το Μπατσί, που βρίσκεται κοντά του και έχει ωραία αμμουδερή παραλία για τις πρώτες βουτιές σου. Δες για παράδειγμα το Ostria Hotel στο Γαύριο, τα δίκλινα του οποίου ξεκινούν τον Μάιο από 42€, τον σούπερ low budget Καρανάσο στο Μπατσί (38€ το δίκλινο), το Villa Koula επίσης στο Μπατσί (47€ το δίκλινο) όπως και το Marianna Studios (40€ το δίκλινο).

Αν προτιμάς να μείνεις πιο κοντά στη Χώρα, ωραίες οικονομικές επιλογές είναι το Casa di Patouria ανάμεσα στη Χώρα και στις Στενιές (61€ το δίκλινο), το Paradise Art Hotel στην ίδια τη Χώρα (61€ το δίκλινο), το Afroessa apartments στη Μεσαριά (48€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί έως και τρία άτομα) και το Augustis Suites στον Όρμο Κορθίου (από 67€ η σουίτα που φιλοξενεί έως και τέσσερα άτομα).

Τα ακτοπλοϊκά τι λένε; 50€ πήγαινε-έλα από τη Ραφήνα η οποία απέχει από την Άνδρο κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Το αυτοκίνητο μαζί ξέχνα το, είναι άλλα 100€.

Διαβάστε περισσότερα - Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στην Άνδρο 

Στον Πόρο…

Οι τιμές των δωματίων είναι από τις χαμηλότερες που θα βρεις σε νησί. Ενδεικτικά, μόλις 36€ θα σου κοστίσει τον Μάιο ένα δίκλινο στο Blue & White στο Ασκέλι, και από 29€ ξεκινούν τα συμπαθέστατα στούντιο του Valerie’s House. Στα 38€ κυμαίνονται αυτές τις μέρες τα δίκλινα του New Aegli Resort πάνω στην παραλία, και στα 44€ τα Valente Perlia και Neorio Studios.

Τα ακτοπλοϊκά τι λένε; 34€ πήγαινε-έλα από το λιμάνι του Πειραιά, με τη διάρκεια του ταξιδιού στις δυόμιση περίπου ώρες. Για να πάρεις μαζί και αυτοκίνητο, θέλεις άλλα 70€.

Διαβάστε περισσότερα - Μήπως να πεταχτούμε για Σαββατοκύριακο στον Πόρο; 

Στην Κάρυστο και τα πέριξ της Νότιας Εύβοιας…

Ωραίες τιμές βρήκαμε στο Central House Karistos Two (54€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα) και στο Central House Karistos (54€ το διαμέρισμα δύο ατόμων) αμφότερα στην Κάρυστο. Στο γειτονικό Μαρμάρι, με την συμπαθέστατη παραλιακή του περαντζάδα και την αγαπημένη μας ερημική παραλία της Ζάστανης το Gikas Apartments έχει ευρύχωρα στούντιο στα 48€ το δίκλινο. Στο πανέμορφο (ορεινό, αλλά μόλις 10 χιλιόμετρα από το Μαρμάρι) Παραδείσι, το Γιατάκι έχει υπέροχα, παραδοσιακά δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 69€. 

Τα ακτοπλοϊκά τι λένε; 22€ το πήγαινε-έλα από τη Ραφήνα, η οποία απέχει μιάμιση ώρα από το Μαρμάρι –κι αυτό με τη σειρά του ένα τέταρτο οδήγησης από την Κάρυστο. Για να πάρεις μαζί και το αυτοκίνητο, θα χρειαστείς άλλα 50€.

Διαβάστε περισσότερα - Άσε την Κάρυστο να σε εκπλήξει 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v