Το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι θα κάνει χαμό στη Eurovision

Τα στοιχήματα, τα προγνωστικά, το μονοπλάνο που θα γράψει γιουροβιζιονική ιστορία, και όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν τον μεγάλο τελικό.

Το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι θα κάνει χαμό στη Eurovision

Ελπίζουμε να έχεις ήδη παραγγείλει πίτσες και αλκοόλ γιατί η βραδιά αύριο αναμένεται μεγάλη, και ο τελικός του ερχόμενου Σαββάτου ακόμα μεγαλύτερος. Η Μαρίνα Σάττι με όλη την ελληνική αποστολή βρίσκονται ήδη στο Μάλμε της Σουηδίας, οι πρόβες έχουν ολοκληρωθεί, και όλα δείχνουν έτοιμα για τον ημιτελικό της Πέμπτης 9 Μαΐου, στον οποίο συμμετέχουμε.

Γιατί το Ζάρι θα γράψει γιουροβιζιονική Ιστορία

Για πρώτη φορά στα 68 χρόνια της Eurovision, θα δούμε εξολοκλήρου σε μονοπλάνο την φετινή ελληνική συμμετοχή, πράγμα που σημαίνει πως οι κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης δεν θα εναλλάσσονται όπως γίνεται συνήθως. Το εύρημα ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή της φετινής μας εμφάνισης, Φωκά Ευαγγελινό, και συζητιέται ήδη από τους Eurofans ως πρωτοποριακό. Σκηνοθέτης της τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Δανός Mads Enggaard, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του Only Teardrops που κέρδισε για την Δανία τη Eurovision το 2013.

Πού μας βλέπουν τα στοιχήματα;

Χαλαρή βολτίτσα θα είναι, σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, ο δεύτερος ημιτελικός για τη Μαρίνα Σάττι, την οποία βλέπουν να περνά στον τελικό τρίτη, αμέσως μετά τα δύο φετινά φαβορί, το αγαπημένο των social media Europapa της Ολλανδίας και το ελβετικό The Code που τα προγνωστικά βλέπουν να κερδίζει τον διαγωνισμό.

Όσον αφορά τον τελικό, αν και πολλά αναμένεται να αλλάξουν μετά και την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών, η θέση του Ζαριού παραμένει σταθερά μέσα στο τοπ-10 εδώ και εβδομάδες. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν τη Μαρίνα Σάττι να τερματίζει στην όγδοη θέση. Στις αμέσως προηγούμενες θέσεις βρίσκουμε το Hurricane του Ισραήλ, το γαλλικό Mon Amour, το Teresa & Maria της Ουκρανίας, και τα ήδη γνωστά μεγάλα φαβορί, Europapa για την Ολλανδία, La Noia από την Ιταλία, Rim Tim Tagi Dim για την Κροατία και το The Code των Ελβετών.

Και μια έκπληξη…

Η Έλενα Παπαρίζου, που θα ανακοινώσει και το φετινό μας 12άρι στον τελικό του Σαββάτου, πρόκειται να εμφανιστεί στο interval act του 2ου ημιτελικού την Πέμπτη 9 Μαΐου, παρουσιάζοντας ζωντανά το νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας My Number One, σε ένα special Sing-A-Long performance στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης η Sertab Erener που σίγουρα θυμάσαι από την τουρκική νίκη του 2004, και η Charlotte Perrelli που είχε κερδίσει για τη Σουηδία το 1999.

Το συγκεκριμένο act θα αποτελεί μάλιστα την πέμπτη εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision, αφού το 2001 την απολαύσαμε ως μέλος των Antique στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 2005 έφερε τη νίκη για την Ελλάδα στο Κίεβο της Ουκρανίας, το 2006 υποδέχτηκε τους Ευρωπαίους στην Αθήνα, και το 2021 συμμετείχε στο εντυπωσιακό Rock The Roof party στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v