Πώς να καταλάβεις τι σκέφτεται

Επειδή δεν μπορούμε να βγάλουμε content λέγοντάς σου απλώς Ρώτα τον, αυτό σίγουρα είναι ένα κείμενο με διάφορες προτάσεις.

 

Πώς να καταλάβεις τι σκέφτεται

Αν μερικές φορές βρίσκεις τον εαυτό σου να αναρωτιέσαι τι σκέφτεσαι ο σύντροφός σου, αυτό είναι ένα κείμενο για εσένα. Αν δεν το αναρωτιέσαι για τον σύντροφό σου, αλλά για τον τύπο που μιλάτε πού και πού, βρίσκεστε αραιότερα και καταλαβαίνεστε μηδέν, και πάλι αυτό είναι ένα κείμενο για εσένα. Επειδή αυτό που σε οδήγησε εδώ ήταν η ανάγκη να καταλάβεις τι σκέφτεται.

Μίλησέ του
Μπορείς να αρχίσεις εσύ την κουβέντα—οκέι, ποιον κοροϊδεύουμε, σε όλα αυτά τα παραδείγματα θα αρχίσεις εσύ την κουβέντα, επειδή θα υποθέσουμε πως δεν σου λέει κάτι αυτή τη στιγμή και ανησυχείς. Μια καλή κουβέντα θα ήταν το γιατί αισθάνεσαι τόσο αμήχανα με την σιωπή, αλλά πίσω στο θέμα μας.

Φερ’ του το αλλιώς
Ξεκίνα πάλι μια κουβέντα, αλλά για κάτι άσχετο-σχετικό αυτή τη φορά. Προφανώς αυτό είναι κάτι που χρειάζεται γρήγορη σκέψη και δημιουργικότητα και πάλι θα είναι επικίνδυνο να φανεί ότι ψαρεύεις, αλλά από το τίποτα, καλό είναι και το ψάρεμα. Ε;

Μίλα για τα δικά σου...
...και μετά ρώτα για τα δικά του.

Πες «Νιώθω ότι κάτι δεν μου λες»
Σούπερ επικίνδυνη στρατηγική, φράση που είναι ζωσμένη με νοητά εκρηκτικά και – για να είμαστε ειλικρινείς – η λιγότερο ώριμη επιλογή που σου δίνουμε σε αυτό το κείμενο. Καν’ το με δική σου ευθύνη και να ξέρεις ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ακούσεις «Δεν είχα τίποτα, αλλά τώρα νευρίασα κανονικά». Μικρό τιπ: ίσως λειτουργήσει καλύτερα αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ.

Ρώτα τον
Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρούμε ρήματα που να δηλώνουν ότι μιλάς σε κάποιον με σκοπό να αποσπάσεις πληροφορίες. Και που να μην είναι λάθος σε αυτό το πλαίσιο, ας πούμε δεν μπορούμε να γράψουμε παράγραφο «Καν’ του ανάκριση». Ή μπορούμε;

Καν’ του ανάκριση
Οκέι, όχι, είναι πολύ σιχαμένο, όσο κι αν θες κατά βάθος να κάνεις αυτό ακριβώς το πράγμα όσο διαβάζεις αυτό το κείμενο. Σε καταλαβαίνουμε, αλλά επίσης δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να σου πούμε ότι α) αυτό έχει να κάνει περισσότερο με εσένα μάλλον, και β) αν δεν ρωτήσεις, δεν θα μάθεις.

Διάβασε επιδεικτικά ένα βιβλίο για την γλώσσα του σώματος μπροστά του
Αλλά επιδεικτικά, φάση τύπος που όσο περιμένει το μετρό βγάζει και παίζει σκάκι με τον εαυτό του. Φάση άνθρωπος που θα σκάσει με γυαλιά ηλίου σε πάρτι, φάση άνθρωποι με τατουάζ στον καρπό. Φάση «Ας με ρωτήσει κάποιος τι κάνω, παρακαλώ».

Ρώτα τον
Ρε, αλήθεια.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v