Στο Frico στο Χαλάνδρι θα φας αυθεντική Detroit Style Pizza

Σε ένα ήσυχο στενάκι του Χαλανδρίου ο Στέλιος Τσουμπανίδης έκανε το πεπερ-όνειρό του πραγματικότητα και άνοιξε το πρώτο στέκι εν Αθήναις για αυθεντική Detroit Style Pizza.

Στο Frico στο Χαλάνδρι θα φας αυθεντική Detroit Style Pizza

Από πιτσαρίες άλλο τίποτα στην Αθήνα, να’ μαστε καλά να τις τσακίζουμε σε κάθε αφορμή. Όμως κάθε νέα άφιξη σπανίως έχει κάτι νέο να προσφέρει σε μια ήδη κορεσμένη αγορά.

Ή μήπως έχει;

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στο Detroit των ΗΠΑ υπάρχει ένα είδος πίτσας το οποίο ξεχωρίζει με τον πληθωρικό κι ιδιαίτερό του χαρακτήρα. Μια πίτσα κολασμένη, που εδώ και μερικές εβδομάδες έκανε το ντεμπούτο της στην Αθήνα.

Η Detroit Style Pizza είναι μια ορθογώνια πίτσα, η οποία ετοιμάζεται σε ειδικό χαλύβδινο ταψί με παχιά και τραγανή ζύμη. Απάνω της αναπαύεται ως της άκρες άφθονη μοτσαρέλα, η οποία καραμελώνει περιμετρικά δίνοντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα, τραγανό στις άκρες και ζουμερό και αφράτο στο κέντρο. Και φυσικά, ενισχύεται με κάθε λογής φρέσκα υλικά, όπως πεπερόνι, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικο κ.α.

Έχοντας ταξιδέψει πολλάκις στις ΗΠΑ, ο Στέλιος Τσουμπανίδης αποφάσισε να φέρει και από τα μέρη μας το εκλεκτό αυτό έδεσμα, ανοίγοντας το Frico στο Χαλάνδρι, όπου Frico, το καραμελωμένο τυρί που αναφέραμε πιο πάνω ότι απλώνεται περιμετρικά της πίτσας.

@in2life_gr Στο ολοκαίνουργιο @Frico Detroit Style Pizza στο Χαλάνδρι θα φας την πιο τέλεια, την πιο αφράτη Detroit Style Pizza! #pizza #fyp #athens #τρωμε #ελληνικοτικτοκ #restaurant ♬ Trendsetter - Connor Price & Haviah Mighty

Τι θα βρεις εδώ; Σε έναν άνετο χώρο σε τόνους κίτρινου και κόκκινου, με αρκετά τραπεζάκια έξω για να κάτσεις τις όμορφες μέρες, αλλά και μια άνετη μπάρα στο εσωτερικό, οι Detroit Style πίτσες  ξεφουρνίζονται ολόφρεσκιες, για τον ουρανίσκο σου και μόνο αναδύοντας μυρωδιές που σπάνε μύτες και εκκρίνουν σαλάκια.

Με παρέα τη Σάλμα Χάγιεκ (σε κορνίζα), σκηνές από θρυλικές ταινίες του αμερικάνικου σινεμά, και μουσικές που αγαπούν την ροκ, θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων την Og Motorcity, μια παραλλαγή της αγαπημένης Margarita με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικό και παρμεζάνα (10€), την Cali με σάλτσα bbq, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο κόλιανδρο (13€) και την Northeastern, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινες πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι, garlic yogurt sauce και μαϊντανό (13,5€).

Νιώθεις έτοιμος για νέες γευστικές διαδρομές; Τότε οπωσδήποτε θα τιμήσεις την NOLA, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, γαρίδες και λουκάνικο μαριναρισμένα με cajun seasoning, άσπρο κρεμμύδι, κίτρινες πιπεριές και σέλερι. Κόλαση για μερακλήδες.

Στον κατάλογο θα βρεις επίσης και μια ωραιότατη Vegetarian με μανιτάρια, καραμελωμένες πιπεριές, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα (12,5€), σαλάτα BLT με iceberg, ντομάτα, μπέικον, τριμμένο παξιμάδι και ethan sauce και τα σούπλι, κάτι ωραιότατα τηγανιτά μπαλάκια ρυζιού γεμιστά με μοτσαρέλα και ντομάτα, ό,τι πρέπει για αρχή.

Δίψασες; Η μπίρα είναι φίλος σου και το Frico διαθέτει μια ωραιότατη γκάμα από εγχώριες craft μπίρες από την αγαπημένη νομαδική μικροζυθοποιία Strange Brew: Jamine (New England IPA), Dr. Haze (Double IPA), Chloe (Lager), Mandy Black (Stout) και Tropiki (Session IPA) συνδυάζονται ωραιότατα με την πιτσοκατανάλωση και την απογειώνουν. Οι τιμές τους από 5€.

Οι μερίδες είναι χορταστικότατες, αφού με μία πίτσα χορταίνουν και με το παραπάνω δύο άτομα, ενώ παίζει και κομμάτι, από 1,80€ για μια Og Motorcity.

Γίνε μέλος στο in2life Club και απόλαυσε την πίτσα σου στο Frico με έκπτωση 

 

 

 

Info:

Frico Detroit Style Pizza

Παράσχου 8, Χαλάνδρι, τηλ. 212 1211550

Ανοιχτά Τρ.-Κυρ. 18.00-00.00

Παραγγελίες μέσω Wolt και E-food 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v