Τέλειες χασαποταβέρνες στα χωριά των καλοφαγάδων

Είσαι για μια μονοήμερη για κρεατοφαγικό τσιμπούσι; Μάζεψε φίλους και οικογένεια και ακολούθησέ μας σε κοντινά και πιο μακρινά χωριά, που ξέρουν να τρώνε.

Τέλειες χασαποταβέρνες στα χωριά των καλοφαγάδων

Μια ανάσα (ή και δύο) από την Αθήνα, σε γνωστά και άγνωστα «χωριά», τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά, οι σούβλες γυρνούν και τα σαγόνια μας δουλεύουν.

Οι εκδρομές των καλοφαγάδων δεν είναι κοιλοιοδουλική ντροπή, είναι απενοχοποιημένη απόλαυση κι εμείς ενδίδουμε στον πειρασμό, και ας ανέβουν προς στιγμή τα τριγλυκερίδια. Από αύριο δίαιτα.

Βασίλας 

Επαρ. Οδ. Άργους - Χιλιομοδίου, Αγιονόρι, τηλ: 2741094250

Στο μικρούλι, άγνωστο εν πολλοίς Αγιονόρι της Κορινθίας το φαγητό έχει τον πρώτο λόγο χάρη στον Βασίλα. Πιάσε τραπεζάκι πλάι στο αναμμένο τζάκι –ή στην απέναντι υπερυψωμένη αυλή με τη φαντασμαγορική θέα αν έρθεις μεσημέρι και πετύχεις καλό καιρό και ετοιμάσου να απολαύσεις αρνίσια παϊδάκια που έρχονται σερβιρισμένα στη λαδόκολλα, παϊδάκια προβατίνας, χειροποίητο μπιφτέκι, σε μέγεθος γίγας, πατάτες που έρχονται σε ένα μικρό βουνό και φονικό, σούπερ σκορδάτο τζατζίκι. Ο λογαριασμός με τις απαραίτητες μπυρίτσες ή ντόπιο κρασί κυμαίνεται στα 20€ το άτομο.

Γαλήνη

Λεωφ. Ειρήνης 8, Πολυδένδρι, τηλ: 2295 053153

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by thodoris (@thodorisk7)

Το Πολυδένδρι μπορεί να είναι μικρό, οι μερίδες στη Γαλήνη όμως αρνούνται να πειθαρχήσουν. Πιάσε θέση λοιπόν σε αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα και ετοιμάσου για ένα τιμιότατο τσιμπούσι. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν το χειροποίητο τζατζίκι, τα χόρτα, η τυροκαυτερή, οι φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, το τηγανόψωμο στο μέγεθος οκτάρας πίτσας και τα τηγανιτά κολοκυθάκια «για τη μέση», ενώ στα κυρίως θα βρεις φοβερά μπιφτέκια σχάρας ζουμερά, κοτόπουλο στα κάρβουνα, χοιρινή μπριζόλα, κοκορέτσι, και ωραιότατα παϊδάκια. Ο λογαριασμός με κέρασμα φρουτάκι στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€ κατ’ άτομο με μπύρα ή κρασί.

Κόκκαλης

25ης Μαρτίου, Σταμάτα, τηλ.:21 0621 8015

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Taverna Kokkalis (@tavernakokkalis)

Βρίσκεται στο «χωριό» της Σταμάτας από το πολύ μακρινό 1932, και παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές στην περιοχή για κρεατοφαγία με μπόλικες δεκαετίες… σχάρας στην πλάτη του. Στον Κόκκαλη η διακόσμηση είναι λιτή και παραδοσιακή όπως θα περίμενε κανείς, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές όπως αρνί στη σούβλα, κατσικάκι στη γάστρα, παϊδάκια προβατίνας, χοιρινό κοντοσούβλι και φοβερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, όλα ψημένα στην εντέλεια. Από συνοδευτικά, σταθερές αξίες είναι τα τυρομπαλάκια, η τυρόπιτα, οι φρεσκοκομμένες πατάτες και τα χόρτα εποχής. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Βελανιδιά

Στεφάνι Χιλιομοδίου, τηλ: 6970134059

Έξω από το Χιλιομόδι, στην μέση του πουθενά, θα βρεις ένα καλά κρυμμένο, νόστιμο μυστικό. Η Βελανιδιά, είναι μια υπέροχη ταβερνούλα με οικογενειακό κλίμα και ωραία μουσική, η οποία συνοδεύει αρμονικά την κρεατοφαγία. Οι μερίδες είναι τεράστιες και περιλαμβάνουν εξαιρετικά μπιφτέκια με πατάτες, παϊδάκια προβατίνας, μοσχαρίσιο στήθος, λουκάνικο αγριογούρουνο, μοσχαρίσιο συκώτι και φιλέτο στήθος κοτόπουλο αν θες να κάνεις διατροφούλα. Η τυροκαυτερή είναι χειροποίητη και εξαιρετική, ενώ όλες οι σαλάτες είναι ολόφρεσκιες και γίγας. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ντόπιο κρασί.

Ο Λίτσας

Λεωφόρος Αθηνών-Ωρωπού, Μήλεσι, τηλ.: 22950 99133

Ταβέρνα που ξέρει από σούβλες και κοψίδια ο Λίτσας αποτελεί αγαπημένο προορισμό για κρεατοφάγους από όλη την Αθήνα, οι οποίοι έρχονται εδώ για να τσακίσουν την προβατίνα του, αγναντεύοντας τη θέα προς τον Ωρωπό. Το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι του είναι επίσης εξαιρετικό και φεύγει γρήγορα, ενώ στα οπωσδήποτε του καταλόγου συμπεριλαμβάνονται επίσης η χοιρινή μπριζόλα, τα ζουμερά μπιφτέκια, το φιλέτο ζυγούρι και η χορταστική T-Bone. Μαζί με τα κρασάκια σου ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

H Βασιλική

Επαρ.Οδ. Πύλης-Πάνακτου, Πύλη, Δερβενοχώρια, τηλ: 698 346 5541

Στην Πύλη, η Βασιλική είναι μια κλασική, οικογενειακή ταβέρνα, με ολόφρεσκα κρέατα, χειροποίητα και ψημένα στην εντέλεια. Κόσμος και κοσμάσκης έρχεται εδώ για να απολαύσει καλοψημένα παϊδάκια, αρνίσια και προβατίνας, τα οποία ταιριάζουν άψογα με το διαφορετικό της τζατζίκι, το οποίο φτιάχνεται με καρότο. Πλάι στο τζάκι θα δοκιμάσεις επίσης θεϊκό κοντοσούβλι και κοκορέτσι, γουρουνόπουλο σούβλας, μοσχαρίσια μπριζόλα και χωριάτικο λουκάνικο με πράσο. Το αρβανίτικο τυροπιτάρι είναι εξαιρετικό ως συνοδεία, ενώ με κερασμένο γλυκό ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v