Μπαρ με αυλές στη δυτική όχθη

Η φάση συνεχίζεται και τον Σεπτέμβρη για αυτό πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις αράζουμε στις καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων.

Μπαρ με αυλές στη δυτική όχθη

Ο Σεπτέμβρης μπορεί να μας επεφύλασσε άστατο καιρό για κάποιες μέρες, ωστόσο η καλοκαιρία επανήλθε κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία, να κανονίζουμε βραδινές εξόδους σε δροσερές αυλές με ποτάκια και κοκτεϊλάκια ανά χείρας κι ας χρειαστούμε και ζακέτα. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε προς Αιγάλεω, Περιστέρι και Χαϊδάρι μεριά μιας και στις γειτονιές τους ξεφυτρώνουν συνέχεια γλυκύτατες αλλά και ινσταγκραμικές αυλές για να πιείς η να κοκτεϊλάρεις μέχρι πρωίας κι ας διαμαρτύρεται το αφεντικό ότι σε βλέπει νυσταγμέν@ το τελευταίο διάστημα. Η πρώτη γύρα είναι κερασμένη από εμάς και μη σε μέλλει, θα τα βρούμε τα υπόλοιπα.

Le Grand Patron

Μάρκου Μπότσαρη 20, Αιγάλεω, τηλ.:21 0531 9714

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Grand Patron (@le.grand.patron)

Το Le Grand Patron είναι μια σχετικά νέα άφιξη στον πολυσύχναστο δρόμο της Μάρκου Μπότσαρη που έχει συναρπάσει τους επισκέπτες του χάρη στο λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του και τα σούπερ κουλ vibes που εκπέμπει. Το αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό το all day bar γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη αλλά αντίθετα ποντάρει σε νέες γεύσεις, specialty ποικιλίες καφέ κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ. Το κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά η ντελικάτη αυλή του που κάθε μέρα τρεντάρει όλο και περισσότερο στα social media και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι όταν χειμωνιάσει ο καιρός. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Chico Cantina & Cocteleria

Κερασούντος 1, Αιγάλεω, τηλ.: 694 501 4881

Στις μεξικάνικες καντίνες λέμε ναι κι αν έχουν μάλιστα και cocteleria είναι ακόμη μεγαλύτερο το ΝΑΙ μας. Το Chico έφερε έναν λατινοαμερικάνικο αέρα στην πολυσύχναστη γειτονιά του Αιγάλεω προσφέροντας καλομαγειρεμένες μεξικάνικες νοστιμιές σε πολύ προσιτές τιμές, συνοδεία spicy κι όχι μόνο κοκτεϊλάρων στην υπέροχη αυλή του.

Εδώ πίνουμε ξεκάθαρα Puta Vida (με Tequila Chico blend, liqueur ginger, puree ανανά, vermouth, πορτοκάλι lime και σιρόπι ζάχαρης) και το καυτερό Vampiro (με Tequila reposado, χυμό ντομάτας, πορτοκάλι, lime, αλάτι, πιπέρι και καυτερή chili sauce). Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.: 6906255555

Συνεχίζουμε λατινοαμερικάνικα μιας και τώρα που ο καιρός επανήλθε, μια εξόρμηση στο Foinika είναι ότι μας χρειάζεται. Ξέρουμε ότι το Μεξικό πέφτει λίγο μακριά, για αυτό τα παιδιά που τρέχουν τον Foinika στο Χαϊδάρι, είπαν να φέρουν το Μεξικό στα δυτικά προάστια. Ούλτρα εντυπωσιακή αυλή που μοιάζει βγαλμένη από την χώρα της Λατινικής Αμερικής με τεράστια αγάλματα και δεκάδες instagrammable spots σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στον χώρο. Η φάση στο μαγαζί είναι όπως κατάλαβες tacos και κοκτέιλ και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό.

Εδώ πίνουμε ένα Tornado με βότκα, μαστίχα, σμέουρα κι ανανά ή ένα Trippin με ρούμι, πικραμύγδαλο, πορτοκάλι και passion fruit στην υγειά σου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 10€.

Godmamas Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 694 810 3074

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Godmama’s Yard (@godmamasyard)

Στην αυλή της Νονάς στο Περιστέρι, συμβαίνουν τα καλύτερα, όπως μπορεί να σου επιβεβαιώσει κάθε πελάτης που περνά τις πύλες της. Τα κοκτέιλ της είναι ο βασικός λόγος που συχνάζουμε στην πανέμορφη αυλή της. Τσέκαρε το Jimi Hendrix με ρούμι αρωματισμένο με κακάο, passion fruit, καρύδα και ζάχαρη από φοίνικα, το Little Girl με βότκα, καρύδα, ράσμπερι και lime και το Amy Hunter με μαστίχα, aperol, αχλάδι, δυόσμο και τσιτσιμπύρα και μας ευχαριστείς αργότερα.

Αν πάλι έρθεις πεινασμένος, στάσου κι ας μην έχουμε μύγδαλα Άλλωστε τι να τα κάνεις όταν μπορείς να βρεις λαχταριστές πίτσες -με την προσούτο και την truffle (με κρέμα ταρτούφο, μανιτάρια, μπέικον, παρμεζάνα και θυμάρι) να είναι οι αγαπημένες μας- υπέροχα chic n chips και sloppy joe μπεργκεράρες. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545

Ο κήπος της αυλής του El Presidente «περηφανεύεται» ότι είναι ο πιο όμορφος και lounge-άτος των δυτικών προαστίων. Αν βρεθείς στα μέρη του θα δυσκολευτείς να το αμφισβητήσεις μιας και όντως η αυλή του είναι πεντάμορφη, πνιγμένη στα δέντρα και τα αναρριχώμενα φυτά. Ο κατάλογος του El Presidente είναι ξεκάθαρα κοκτεϊλάτος, παρότι η κάβα του θα ικανοποιήσει και τις πλέον απαιτητικές ή ψαγμένες επιλογές που μπορεί να έχεις. Δίχως άλλο η attraction του χώρου είναι η υπερυψωμένη ταράτσα εντός της αυλής για πιο cozy και ρομαντικές στιγμές. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€ ενώ στα κοκτέιλ από 8,5€.

Εlephadas

Δημητρακόπουλου 15, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4972024

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elephadas (@elephadas)

O Elephadas είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του Κορυδαλλού κι αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν οι πάμπολλοι θαμώνες του. Ιδανικό μέρος για εκλεκτή κοκτεϊλοποσία, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέψει επιβάλλεται να πιάσεις τραπεζάκι σε μια από τις καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων. Με στρωμένο χαλικάκι και φοίνικες γιατί δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα ειδικά άμα συνοδέψεις τη βόλτα σου προς τα εκεί με το κατάλληλο κοκτεϊλάκι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v