Το Isla Brown Corinthia είναι το Σαββατοκύριακο που χρωστάς στον εαυτό σου

Ούτε μια ώρα μακριά από την Αθήνα, το νέο 5άστερο resort της Brown Hotels είναι ο προσωπικός σου παράδεισος δίπλα στη θάλασσα… σε τιμές που θα σε εκπλήξουν.

Το Isla Brown Corinthia είναι το Σαββατοκύριακο που χρωστάς στον εαυτό σου

Οι Άγιοι Θεόδωροι της Κορινθίας είναι από τα μέρη εκείνα που σε εκπλήσσουν ακριβώς επειδή δεν φαντάζεσαι ότι μπορούν να σε εκπλήξουν. Είτε τους έχεις συνδέσει με τις οικογενειακές εξορμήσεις για μπάνια στα 80s, είτε με την είσοδο-έξοδο της πόλης τα τριήμερα, τον απόλυτο, προσωπικό σου παράδεισο εδώ δεν περιμένεις να τον βρεις. Και όμως.

Κάτι λιγότερο από μια ώρα μακριά από την Αθήνα, το ολοκαίνουριο 5άστερο resort της Brown Hotels ακροβατεί μεταξύ ουρανού και θάλασσας, βουτάει τα πόδια του σε μια παραλία με κρυστάλλινα νερά, και μαζεύει τα βότσαλά της για να τα στοιβάξει στην καμπυλωτή του πρόσοψη –έμπνευση, μια από τις πολλές για τις οποίες οι Elastic Architects κέρδισαν το χρυσό βραβείο IDA 2022 Architecture/Hotels & Resorts Design.

Το Isla Brown Corinthia δεν είναι το παραθαλάσσιο resort που έχεις συνηθίσει: Ήδη από την στιγμή που περνάς την πόρτα του Παρασκευή απόγευμα αφήνοντας πίσω σου την κούραση όλης της εβδομάδας, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ. «Φιλική πολυτέλεια» θα μπορούσε να είναι ο όρος, που θα ζητήσουμε να κατοχυρώσουμε μετά από αυτό το κείμενο, γιατί τίποτα εδώ δεν μοιάζει επιτηδευμένο, στημένο ή δήθεν. Από τα σχήματα και τα χρώματα που αντλούν την έμπνευσή τους από τη ρευστότητα της λάβας του ηφαιστείου που υπήρχε εδώ πριν από εκατομμύρια χρόνια, και λεγότανε Σουσάκι, ως την ατμόσφαιρα στην υποδοχή που είναι τόσο-όσο εξωστρεφής και εγκάρδια, τα πάντα εδώ έχουν εμφανώς σχεδιαστεί για να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου… αλλά στην πιο πολυτελή του εκδοχή.

Δωμάτιο με θέα (ναι, κινηματογραφική αναφορά, ταιριάζει)

Η απολύτως κινηματογραφική executive suite στην οποία μείναμε απλώνεται σε περισσότερα από 40 τετραγωνικά, και ανοίγει σε μεγάλο μπαλκόνι που αγναντεύει από ψηλά τους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου και την θάλασσα. Έχει το δικό της, ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία, δύο μπάνια με μαρμάρινες επιφάνειες, walk-in γκαρνταρόμπα, και μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να λούζει όλους τους χώρους χωρίς ποτέ να γίνεται υπερβολικό. Η πραγματική αποκάλυψη, όμως, που ενέπνευσε την κινηματογραφική μας αναφορά, είναι η μπανιέρα δίπλα στο κρεβάτι, η οποία μπορεί να γίνει το δικό σου, προσωπικό mini-spa-με-θέα που θα ζήλευαν οι σκηνογράφοι των ρομαντικών κομεντί.

Εμείς για το φαγητό ήρθαμε

…και απογοητευμένος δεν έφυγε κανείς. Θα ξεκινήσουμε από τον μπουφέ του πρωινού, που είναι ένας από τους πιο πλούσιους που έχεις δει, και περιλαμβάνει εκτός από τις αναμενόμενες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αυγά σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές (ο παραδοσιακός καγιανάς είναι η δική μας αδυναμία), ψητά λαχανικά, σπιτική πατατοσαλάτα, αφράτα pancakes, φρεσκοψημένα κρουασάν και ό,τι άλλο γλυκό και αλμυρό μπορεί να βάλει ο νους σου. Τα απολαμβάνεις όλα με φαντασμαγορική θέα στην θάλασσα, είτε μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες είτε στις βεράντες του κεντρικού εστιατορίου που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από την θάλασσα, λες και βρίσκεσαι σε κατάστρωμα πλοίου. Στα μεγάλα συν, για τους υπναράδες εξ ημών, ότι σερβίρεται από τις 7.30 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι.

Για μεσημεριανό και βραδινό, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις φαντασμαγορικές βεράντες και τα τραπεζάκια που απλώνονται κάτω από τα δέντρα δίπλα στην πισίνα, στον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου –και εννοείται πως απολαμβάνουν κι αυτά σούπερ θέα στη θάλασσα. Στα του μενού, οι επιλογές κινούνται μεταξύ στεριάς και θάλασσας, και περιλαμβάνουν από ζουμερά burger μέχρι φρέσκο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα ή στον ξυλόφουρνο. Εμείς δοκιμάσαμε και συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα που σερβίρονται με κυβάκια τηγανιτής πατάτας και μαγιονέζα τρούφας, το χοιρινό φιλέτο επάνω σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας, και το εξαιρετικό κριθαρότο με φρέσκια σκορπίνα. Συνοδεύεις με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα, και η ζωή κυλάει ωραία.

Και τι άλλο έχει να κάνουμε εδώ;

Τόσα πολλά, που το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βαρεθείς στιγμή: Η εταιρεία Blue Stories έχει σχεδιάσει μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων στην παραλία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνουν από κανό, sup και ποδήλατα θαλάσσης (δωρεάν μία ώρα την ημέρα για όλη τη διάρκεια της διαμονής σου) μέχρι jet ski, flyboard, θαλάσσιο σκι, wakeboard, και δε συμμαζεύεται. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όμως, έχουν οι βόλτες με το σκάφος τους σε κοντινά ερημονήσια όπως ο Οβριός με την φαντασμαγορική σπηλιά του και τα Διαπόρια που έχουν νερά τόσο κρυστάλλινα που δεν θα πιστεύεις ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι στον Σαρωνικό.

Τα δε πιτσιρίκια θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους, με ένα γιγάντιο πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια μέσα στην θάλασσα, αλλά και με την στεριανή εκδοχή του Ninja Park, με το μεγάλο τραμπολίνο, την επίσκεψη στη γειτονική φάρμα με τα αλογάκια στα Μέγαρα όπου μπορούν να κάνουν και μαθήματα ιππασίας, και τις βόλτες με τα ηλεκτρικά τετράτροχα μηχανάκια που λέγονται EZRaider και είναι ό,τι πρέπει για off road εκδρομές (υπάρχει και πίστα ανώμαλου δρόμου μέσα στο resort, αλλά και η δυνατότητα μιας δίωρης εκδρομής στο βουνό).

Και τέλος, στο απολύτως ζεν spa του resort, θα χαλαρώσεις και θα αναζωογονηθείς (αν δεν είναι ήδη αρκετά αναζωογονητικό και μόνο το ότι βρίσκεσαι εδώ) με εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου και σώματος, που περιλαμβάνουν ρεφλεξολογία, σουηδικό ή μπαλινέζικο μασάζ, αρωματοθεραπεία, πήλινγκ σώματος με προϊόντα Apivita και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

@irokounadi Και πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο; #islabrowncorinthia #brownhotels #wearebrown ♬ TiK ToK - Ke$ha

Λογαριασμό, παρακαλώ

Μέχρι τις 31 Ιουνίου τρέχει μια άκρως δελεαστική προσφορά, με την τρίτη νύχτα δώρο αν κάνεις κράτηση έως τις 31 Μαΐου, για minimum τρεις διανυκτερεύσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι τιμές για ένα δίκλινο με πρωινό τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου και του Ιουνίου ξεκινούν από 257€ για τρία βράδια, ήτοι 85€ ανά διανυκτέρευση. Κλικ για κρατήσεις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v