Το Άλσος της Κηφισιάς είναι η τέλεια κυριακάτικη βόλτα

Το πάρκο της Κηφισιάς έχει όσο πράσινο πρέπει για να γεμίσεις τα πνευμόνια σου οξυγόνο, έχει ανθοκομική έκθεση, έχει και καφέ για να αράξεις και κρεπούλα απέναντι. Ε, τι περιμένεις;

Το Άλσος της Κηφισιάς είναι η τέλεια κυριακάτικη βόλτα

Δε θα το παινευτούμε επειδή είμεθα από εκεί, αλλά η Κηφισιά παραμένει μια πρώτης τάξης «αθηναϊκή εξοχή». Είναι πράσινη, έχει όμορφα δρομάκια, γλυκύτατα καφέ, έχει ΗΣΑΠ στα δύο βήματα και το κυριότερο;

Ένα πανέμορφο Άλσος, διατηρημένο όπως πρέπει και καταπράσινο, ιδανικό για… μονοήμερη, με χαλικάκι, ένα όμορφο καφέ, αλλά και μια ανθοκομική έκθεση που αυτές τις μέρες «ανθίζει» και του δίνει ακόμα περισσότερο χρώμα.

Ολίγη ιστορία

Όπως διαβάζουμε εδώ, το άλσος δημιουργήθηκε το 1885 όταν ο Σιδηρόδρομος Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση της γραμμής έως την Κηφισιά και, παράλληλα, να συμβάλει στην ανάπλαση της περιοχής ως αντισταθμιστικό όφελος για τους κατοίκους, οι οποίοι συχνά τρόμαζαν με την εμφάνιση και τον θόρυβο που έκανε η μηχανή του ατμοκίνητου τότε σιδηροδρόμου.

Η εταιρεία αγόρασε μια έκταση ανάμεσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον Πλάτανο που ανήκε στον εύπορο Κωνσταντινουπολίτη έμπορο Στέφανο Γεωργαντά, και αντικατέστησε τα αμπέλια και τα χοιροστάσια που υπήρχαν εκεί με το Άλσος. Φυτεύτηκαν ψηλοί φοίνικες, δημιουργήθηκαν χαλιά από λουλούδια και διαμορφώθηκε ολόκληρος ο χώρος με βάση ευφάνταστα σχέδια γαλλικού ρυθμού.

Είκοσι πέντε ολόκληρα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μετατράπηκαν σε ένα πανέμορφο χώρο πρασίνου, ενώ διακεκριμένοι πολίτες κατέφθαναν με το τρένο κάθε απόγευμα, απλώς για να απολαύσουν το παγωτό τους στο ζαχαροπλαστείο του. Ανάμεσά τους ο Βενιζέλος, ο Δροσίνης, ο Δηλιγιάννης, ο Μπενάκης.

Καφεδάκια στον ήλιο

Εντός του Άλσους, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ένα ωραιότατο καφέ, το οποίο μπορεί να μην έχει τον πληθωρικό κατάλογο των καφέ του κέντρου, αλλά διόλου δε θα σε πειράξει μιας και έχει ένα κύριο ατού: το ίδιο το Άλσος.

Βγάζει καρεκλάκια έξω στο χαλικάκι για να χαζεύεις με τις ώρες τα πανύψηλα δέντρα και τα παρτέρια που χρωματίζονται με κάθε λογής λουλούδια, ενώ διαθέτει και ένα ωραιότατο εσωτερικό, με ξύλινες λεπτομέρειες για τις ημέρες που ο καιρός δε θα σου κάνει τη χάρη.

Στον κατάλογο θα βρεις πέρα από τα κλασικά καφεδάκια, φραπέ με παγωτό αν είσαι μερακλής, ζεστό ή κρύο τσάι, σοκολάτες κρύες και ζεστές, σφολιάτες (κασερόπιτα, σπανακόπιτα, μπουγάτσα κ.α.), τοστ, μπαγκέτες, αλλά και γλυκά όπως σουφλέ σοκολάτας, cheesecake αγριοκέρασο και ραβανί.

Παραμένει ανοικτό και τα βράδια με ικανοποιητική ποικιλία σε μπίρες βαρελίσιες και μη, κρασιά, ούζο, κάποια βασικά κοκτέιλ αλλά και κλασικά ποτά (βότκα, ρούμι, ουίσκι κ.α.). Τιμές στα 7,5€ το ποτό.

Και άλλα καφεδάκια

Λίγα βήματα παραπέρα, μετά τον διάσημο Τροχονόμο, η αγορά της Κηφισιάς διαθέτει μπόλικες διευθύνσεις καφεϊνης για να αράξεις ήρεμα και ωραία σε όμορφο περιβάλλον. Αγαπημένα μας η Μέντα, στο σπίτι που παλιά φιλοξένησε τον Άγγελο Σικελιανό, το Petite Fleur, με την κλασική και υπέροχη σοκολάτα του, και το Recipe σε ένα στενάκι απέναντι από έναν εντυπωσιακό Πύργο. Όλα τους παραμένουν ανοικτά και το βράδυ, για τα ποτάκια τα επιούσια.

Και αν πεινάσω;

Ακριβώς απέναντι από την πλαϊνή του πλευρά, δίπλα στο πάρκινγκ, θα βρεις τις Κρέπες Κηφισιάς σε ένα ξύλινο κιόσκι. Χρόνια ολόκληρα εδώ βρίσκουν θαλπωρή της νύχτας- αλλά και της ημέρας- οι αμαρτωλοί,. Μιλάμε για μία από τις κορυφαίες διευθύνσεις για κρέπα στην Αθήνα, με πληθώρα επιλογών σε αλμυρές και γλυκές γεύσεις και εξαιρετικό φύλλο. Δες τον κατάλογο εδώ, και πάρε μία meat lovers με gouda, μπέικον, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, ζαμπόν, ντομάτα, πατατάκια και σως σεφ και για μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v