Βγήκαμε για καφεδάκια σε Δάφνη, Μπραχάμι και Ηλιούπολη

Από την Ηλιούπολη, μέχρι τη Δάφνη και από εκεί στον Άγιο Δημήτριο- aka Μπραχάμι Σίτυ- οι καφέδες είναι μοσχομυριστοί και η ζωή κυλά ωραία.

Βγήκαμε για καφεδάκια σε Δάφνη, Μπραχάμι και Ηλιούπολη

Κρυμμένες αυλές, γωνιακά μαγαζάκια με τον αέρα της παλιάς καλής γειτονιάς, μοντέρνα στέκια που ξεκινούν από νωρίς και μένουν ανοικτά ως αργά.

Σε Ηλιούπολη, Δάφνη και Άγιο Δημήτριο, λαχταράμε καφέδες στον ήλιο και τους βρίσκουμε σε αγαπημένες διευθύνσεις.

Σπουργίτι

Διστόμου 8, Ηλιούπολη, τηλ: 2130017130

Μικρούλι και κρυμμένο, σε μία ανύποπτη γωνιά, αυτό το μαγαζάκι «τιτιβίζει» σε ένα ήσυχο σημείο, ιδανικό για να χαλαρώσεις, να κουβεντιάσεις και να πιείς τον καφέ σου. Στημένο με μεράκι και ρουστίκ στοιχεία στη διακόσμηση, το Σπουργίτι έχει οικεία ατμόσφαιρα, σερβίρει ωραία καφεδάκια το πρωί, αλλά και λαχταριστό brunch με επιλογές όπως open face sandwich με κρέμα αβοκάντο, βραστό αυγό και τσίλι και χειροποίητες pizzas, όπως αυτή με τη φρέσκια μοτσαρέλα και τον βασιλικό.

Umama

Ανδρέα Παπανδρέου 7, Ηλιούπολη, τηλ: 21 1013 5158

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Umama (@umama_athens)

Κουκλίστικο και φωτεινό, αυτό το μαγαζάκι στην Παπανδρέου έχει καταφέρει χάρη στον καλαίσθητό του χώρο, αλλά και τους εξαιρετικούς του καφέδες να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες, ντόπιους και μη. Πιάσε τραπεζάκι στην μινιόν αυλή του με τα πράσινα τραπεζάκια, για να απολαύσεις έναν εξαιρετικό εσπρέσο από 100% Arabica, ενώ τσακίζεις λαχταριστά πιάτα brunch, όπως ομελέτα με καπνιστή γαλοπούλα, cheddar και μανιτάρια portobello ή στραπατσάδα σε bagel, με φέτα, σάλτσα ντομάτας και πάστα ελιάς.

Garage Place

Πλ. Φλέμινγκ 6, Ηλιούπολη, τηλ: 210 9945603

Σε νέο, ανανεωμένο χώρο, αλλά με την εμπειρία ετών στον χώρο του καφέ και της εξόδου εν γένει, το Garage παραμένει ένα all day μέρος με… μηχανοκίνητη, χαρακτηριστική διακόσμηση, στο οποίο μπορείς να κάτσεις σε χαλαρό κλίμα για να πιείς καφέδες και ροφήματα, αλλά και ένα ποτάκι όσο παίρνει και βραδιάζει. Ωραιότατα και τα συνοδευτικά πιάτα για το πρωινό σου, με επιλογές όπως σάντουιτς με pulled beef και τυρί προβολόνε, σαλάτα Ceasar’s με τραγανό κοτόπουλο σε panko και κινόα με καραμελωμένο κρεμμύδι.

Μαντανία

Αγίου Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Δάφνη, τηλ: 2109715598

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madania (@madaniacafebar)

Μπαίνοντας από την είσοδο στην Αγίου Δημητρίου, ανακαλύπτεις μια καλά κρυμμένη, αλλά άκρως ανοιξιάτικη αυλή, ίσως από τις ωραιότερες της Αθήνας – εκτός κέντρου. Χαλικάκι, φερ φορζέ καρέκλες και διάσπαρτα δέντρα, στήνουν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις το καφεδάκι σου, αλλά και εξαιρετικά συνοδευτικά, όπως το hit μιλφέιγ κρέπας, με φύλλα κρέπας, λιωμένα τυριά, καπνιστό ζαμπόν, ντοματίνια μαριναρισμένα σε βότανα και επικάλυψης ελαφριάς μπεσαμέλ. Μένει ανοικτό ως αργά, για εξίσου ωραία κοκτέιλ.

Spoiled

Μεγ. Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ: 21 0975 7386

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spoiled (@spoiledbar)

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης το Spoiled εδώ και χρόνια αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για καφέ ή ποτό εκτός κέντρου. Νεανική και χαλαρή ατμόσφαιρα, «δυνατή» μπάρα η οποία ανανεώνει συνεχώς τις δημιουργίες της με χειροποίητα υλικά και πειραματισμούς, νοστιμότατο brunch τις Κυριακές και προσεγμένοι καφέδες, συμβάλλουν στην επιτυχία του όλα αυτά τα χρόνια και φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στον μικρό του χώρο.

Dream

Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 184, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 21 0931 4321

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dream Cafe (@dream.cafe184)

Διαχρονικό μαγαζί στον Άγιο Δημήτριο, το Dream βρίσκεται σε όμορφο σημείο στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη και διαθέτει έναν ζεστό χώρο μέσα, αλλά και τραπεζάκια έξω με σόμπες, τόσο για τις κρύες ημέρες, όσο και για τις ηλιόλουστες. Ο καφές του είναι ωραιότατος, το σέρβις άκρως εξυπηρετικό και πάντα χαμογελαστό, ενώ τα σνακ που συνοδεύουν τα ροφήματα είναι φρέσκα και χειροποίητα – δοκίμασε την ωραιότατη αραβική πίτα, και το μεσογειακό σάντουιτς.

Marvellous Street Coffee & Bar

Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 112, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 697 966 4517

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marvellous (@marvellousstreet.coffee.bar)

Θες ένα σύντομο καφεδάκι στα όρθια; Θες να κάτσεις για λίγο και να κουβεντιάσεις με την παρέα το μεσημεράκι ή ένα πρωινό; Θες να πιείς ωραία κοκτέιλ το βράδυ; Το Marvellous είναι ό,τι πρέπει για κάθε στιγμή και διάθεση της ημέρας, και ετοιμάζει μυρωδάτα καφεδάκια, τα οποία συνοδεύεις με φρέσκα κρουασάν με γαλοπούλα, λαχταριστά cupcakes με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας και νόστιμες τορτίγιες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v