Εκδρομές για να πιάσεις την άνοιξη

Μπαίνουμε στα καλύτερα της άνοιξης και το γιορτάζουμε με τέσσερις εκδρομές σε λατρεμένους προορισμούς που δεν μας απογοήτευσαν ποτέ.

Εκδρομές για να πιάσεις την άνοιξη

Ο Μάρτης σχεδόν μας χαιρέτησε, η ώρα άλλαξε κι εμείς ξανά προς την ανοιξιάτικη δόξα τραβάμε, αφού η αγαπημένη εποχή έχει φορέσει ήδη τα καλύτερά της και κυκλοφορεί με πιο ελαφριά ρούχα λόγω καιρού, και με άνθη στα μαλλιά. Κάπως έτσι μπήκαμε σε mood εκδρομών κι αποφασίσαμε να πάρουμε τα βουνά, τις λίμνες και τα νησιά και να ριλαξάρουμε με το ταίρι ή την παρέα μας. Βρήκαμε λοιπόν ανοιξιάτικους προορισμούς για να το ζήσουμε αληθινά και σου τους παρουσιάζουμε με την ελπίδα στα ίδια μέρη να συναντηθούμε.

Ελικώνας

Η αγάπη μας για τον Ελικώνα είναι δεδομένη και δεδηλωμένη καθώς το βουνό της Βοιωτίας, πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την πρωτεύουσα συνδυάζει την καταπράσινη κι ολάνθιστη κατά την άνοιξη φύση, τα παραδοσιακά χωριουδάκια και τις υπαίθριες δραστηριότητες εν μέσω υπέροχων διαδρομών. Το Κυριάκι με τα κοσμαγάπητα σοκάκια του, η Αρβανίτσα και η Αγία Άννα με τους παλιούς και μερακλήδικους καφενέδες τους δεν πρέπει να λείψουν από το village hopping σου, ενώ στα συντρίμμια του ναού της Αρτέμιδος θα βρεις το εξαιρετικά διατηρημένο μεσαιωνικό μοναστήρι του Αγίου Λουκά.

Στα 800 μέτρα υψόμετρο θα συναντήσεις το ομώνυμο χωριό του Ελικώνα να ξεπροβάλλει μέσα από ένα εντυπωσιακό ελατοδάσος με τη λιμνούλα του να κλέβει φυσικά την παράσταση. Το Dianthos Guesthouse είναι μια εξαιρετική επιλογή διαμονής με το δίκλινο να κοστίζει 84€ συμπεριλαμβανομένου του πρωινού. 

Λίμνη Δόξα

Μικρή σε έκταση αλλά πανέμορφη στο μάτι η λίμνη Δόξα φωλιάζει στο μαγευτικό τοπίο της Ζήρειας στην Ορεινή Κορινθία, σχεδόν μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα. Απόκοσμα γαλήνια, περικυκλωμένη από φαντασμαγορικό δάσος ως εκεί που φτάνει το βλέμμα σου, η λίμνη Δόξα μοιάζει η πιο ταιριαστή επιλογή για ολοήμερα πικνίκ (αφού έχει και τα σχετικά τραπεζάκια απλωμένα στα πέριξ της) και χάζι με τις ώρες στις όχθες της, που αντανακλούν μια ολόκληρη βεντάλια φυσικών ανοιξιάτικων χρωμάτων αυτή την περίοδο. Αν ανήκεις στους λάτρεις της πεζοπορίας είναι βέβαιο ότι θα λατρέψεις τα μονοπάτια της, αλλά και τα χωριουδάκια που απλώνονται γύρω της με πρώτο και καλύτερο τον Φενεό με τη σπουδαία ιστορία, το φυσικό κάλλος και τις θρυλικές ταβέρνες του. Εκεί θα βρεις και το Pasithea Mountain Chalet που προσφέρει μια deluxe σουίτα ικανή να φιλοξενήσεις έως και 4 άτομα, χωρίς να χρειαστούν να δώσουν όλοι μαζί περισσότερα από 120€ ανά διανυκτέρευση.

Στη λίμνη Τσιβλού και τη Ζαρούχλα

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται κρυμμένη στα ορεινά της Αχαΐας και συγκεκριμένα σε υψόμετρο 754 μέτρων, φέροντας ολίγη από Ελβετία στην Πελοπόννησο αφού σχηματίζει ένα αλπικό τοπίο που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ρεκόρ ταγκαρισμάτων στα social media travel bloggers και μη. Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1913, όταν μια κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη, και βύθισε σχεδόν το μισό χωριό Τσιβλός κάτω από τα νερά του. To υπόλοιπο χωριό στέκι αγέρωχο και μαζεύει μπόλικους επισκέπτες στα γραφικά ταβερνάκια του, γύρω από το πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά θα συναντήσεις τη Ζαρούχλα ένα από τα πλέον αγαπημένα ορεινά χωριουδάκια της Αχαΐας. Εδώ το υψόμετρο ανεβαίνει κι άλλο φτάνοντας στα 1022 μέτρα με τη Ζαρούχλα να προσφέρει ένα καταπράσινο σκηνικό γεμάτο έλατα, καστανιές και λιθόστρωτα μονοπάτια.

Αν ψάχνεις πού να μείνεις τότε σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά Στης Έλενας κι είναι σίγουρο ότι θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος. Με 180€ τη βραδιά στην deluxe σουίτα της μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα.

Κύθνος

Αγαπημένη και πολύ κοντινή Κυκλάδα (1 ώρα και σαράντα λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου με το one way εισιτήριο να κοστίζει 16€), η Κύθνος μοιάζει ιδανική επιλογή για να ξεκινήσουν τα πρώτα μπάνια του λαού, κι ας δείχνει το ημερολόγιο ακόμη Απρίλη κι άνοιξη. Αν πάλι έχεις τις αμφιβολίες σου για να ξεκινήσεις τις βουτιές τόσο νωρίς, η Κύθνος θα σε αποζημιώσει με την φυσική ομορφιά της, τα ξακουστά πλακόστρωτα σοκάκια της, τις λουλουδιασμένες γωνιές της και τις γλυκιές θερμοκρασίες που λόγω εποχής δεν βαράνε κόκκινο.

Η πεντάμορφη Χώρα της θα σου κλέψει την καρδούλα αφού είναι μια από τις ωραιότερες των Κυκλάδων, ενώ οι παραθαλάσσιες βόλτες θα μπουν στην κορυφή του φωτογραφικού άλμπουμ της χρονιάς. Στα sos της εκδρομής στην Κύθνο είναι φυσικά και μια βόλτα στη Δρυοπίδα, τα μικροσκοπικά καλντερίμια της οποίας ελίσσονται ανάμεσα σε κεραμιδοσκέπαστα σπιτάκια στολισμένα από φουντωτές μπουκαμβίλιες, δημιουργώντας το απόλυτο ανοιξιάτικο σκηνικό.

Μην ξεχάσεις ακόμη κι αν δεν βουτήξεις να πάρεις μάτι την Κολώνα, την πολυπαινεμένη κυθνιώτικη παραλία που έχει χιλιάδες φαν, ενώ τα της διαμονής σου άφησε τα πάνω στο Martinos Studios στον Μέριχα. Εκεί το δίκλινο ανά διανυκτέρευση κοστίζει 60€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v